27 / 04 / 2024

Mardin, Azerbaycan'da Uluslararası Turizm Fuarı'nda tanıtılıyor!

Mardin, Azerbaycan'da Uluslararası Turizm Fuarı'nda tanıtılıyor!

Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na 42 ülkeden 371 şirket katılıyor. Fuara 30 şirketle katılan Türkiye standında Mardin yöresine özgü müzik ve tatlar ön plana çıkarıldı



Azerbaycan'da 14. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (AITF 2015) kapılarını ziyaretçilere açtı.


Bakü EXPO Merkezi'nde düzenlenen ve ülkenin en önemli turizm etkinliği olarak gösterilen fuarın açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Ebülfez Garayev, bakanlık yetkilileri ve ülkedeki yabancı ülkelerin büyükelçi ve temsilcileri katıldı.


Fuarda, aralarında Türkiye, İran, Arjantin, Gürcistan, Hindistan, Tayland, Slovenya, Malezya ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin bulunduğu  42 ülkeden 371 kurum ve şirket tanıtım yapıyor.


Yaklaşık 210 metrekare alana kurulu ve 30 şirket ve kurumun yer aldığı Türkiye standı ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor. Her yıl farklı bir konseptin hazırlandığı ve ziyaretçilerin değişik etkinliklerle karşılandığı Türkiye standında bu sene Mardin yöresine özgü müzik ve tatlar ön plana çıkarıldı. Artuklu Üniversitesi Reyhani Müzik Grubu'nun yöreye özgü türküleri seslendirdiği fuarda, ziyaretçilere çeşitli yemekler, çiğ köfte ve tatlı ikram edildi.


Türkiye standını ziyaret eden Bakan Garayev, Türkiye'nin bu sene de çok güzel stantla katılım sağladığını söyledi. Garayev, Azerbaycanlıların sadece  Ankara  ve İstanbul'u değil Türkiye'nin diğer bölgelerini de bu stant sayesinde tanıyacağını kaydetti.


Azerbaycanlıların gönül rahatlığıyla Türkiye'ye gittiğini ve orada kendilerini çok iyi hissettiklerini ifade eden Garayev, buradan giden turist sayısının her geçen yıl arttığını belirtti.


Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Seyit Ahmet Arslan, AITF'nin bu coğrafyanın en büyük fuarı olduğunu ve Türkiye olarak her yıl yüksek seviyede katılım sağladıklarını söyledi. Türkiye'nin çeşitli yörelerinden, özellikle turizm potansiyeli olan bölgelerden şirketlerin fuara katıldığını anlatan Arslan, özellikle tarih ve kültür bakımından çok kadim kültüre sahip Mardin'i ön plana çıkardıklarını ifade etti. 


Azerbaycan'dan Türkiye'ye giden turist sayısıyla ilgili de bilgi veren Arslan, "2014'te Türkiye'ye 630 bin turist gitti. Ben bu sayıyı çok yeterli görmüyorum. Çünkü potansiyel daha üst rakamları öngörüyor. Biz de bu rakamı daha yükseklere çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz" şeklinde konuştu.


Mardin İl Kültür ve Turizm Müdürü Alaaddin Aydın da fuarın çok iyi organize edildiğini ve Bakü'de bulunmaktan mutlu olduğunu söyledi.


Azerbaycan'ın komşu olduğu kadar akraba bir ülke olduğunu hatırlatan Aydın, Mardin'i burada tanıtmanın kendileri için onur verici olduğunu belirtti. 


Antalya, Bodrum, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Kars, Ardahan, Ağrı ve Bursa gibi illerden de katılımcıların bulunduğu fuar, iki gün açık kalacak.


 


AA


Geri Dön