03 / 05 / 2024

Mardin OSB'den parsel almak için sıraya girdiler!

Mardin OSB'den parsel almak için sıraya girdiler!

Mardin OSB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nasır Duyan, Mardin OSB'de yer alan 85 fabrikanın tamamlandığını, 14 fabrikanın ise inşaat ve proje çalışmalarının devam ettiğini söyledi



Yatırım talebi dolayısıyla Mardin Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) alanının genişletildiği, 35 parselin yer alacağı bu alan için 110 firmanın başvurduğu bildirildi.

Bölgede, 99 fabrikanın yer aldığını, girişimcilerden yeni yatırım için yoğun talep geldiğini vurgulayan Duyan, bu talep üzerine OSB'nin alanının genişletilmesi için çalışma başlattıklarını hatırlattı.

"1500 yeni istihdam sağlayacak"

Son yıllarda Ortadoğu ülkeleriyle yapılan ticaret hacmindeki büyük artış sayesinde girişimcilerin Mardin'e yatırım yapmaya başladığını, bu sayede OSB'de girişimcilere tahsis edilecek alan kalmadığını ifade eden Duyan, bir süre önce OSB'ye 412 dönüm alan ilave edildiğini belirtti. Çalışmaların büyük hızla devam ettiğini, altyapının yaklaşık 4 ay sonra tamamlanacağını kaydeden Duyan, bu alanda 35 firmaya yer tahsis edileceğini bildirdi.

Mardin OSB'de şu anda üretimdeki fabrikaların büyük çoğunluğunun un ve bulgur başta olmak üzere gıda işleme tesisleri olduğunu belirten Duyan, şöyle konuştu:

35 fabrikanın yer alacağı bu ek alan için aralarında ulusal ve uluslararası markalara sahip firmaların da bulunduğu 110 yatırımcı firma başvurdu. Burada yer tahsis edeceğimiz firmaları özenle seçeceğiz. Gıda işleme firmalarının taleplerini karşılamayacağız. Yatırım taleplerinde farklı sektörlere öncelik tanıyacağız. Tarım dışındaki sektörlerin de Mardin'de gelişmesini sağlamak için inşaat, boya, tekstil, kimya, plastik ve mobilya sektörlerine öncelik taşıyacağız. OSB yönetimi olarak Mardin'in bulunduğu coğrafi konumda hak ettiği ekonomik güce sahip olmasını istiyoruz. Ortadoğu ülkelerine komşu olması, kara, hava ve demiryolu taşımacılığından yararlanması yatırımcıların iştahını kabartıyor. Ortadoğu pazarına yakınlık Mardin'e yatırımı cazip kılıyor. Mardin OSB'de şu anda 4 bin 500 kişi istihdam ediliyor. 35 firmanın yer alacağı bölgedeki yatırımlarda 1500 kişiye istihdam sağlanacak. Bu sayede Mardin OSB'de istihdam edilen kişi sayısı 6 bine yükselmiş olacak.

Büyük değişim geçiren Mardin'de turizm ve tarımın yanı sıra artık sanayi kültürü de gelişiyor. Sermaye, tarımın yanı sıra sanayi sektörüne de yatırım yapıyor. Önümüzdeki 10 yıl içinde büyük yatırımlara sahip bir Mardin ortaya çıkacak.

İkinci OSB kurulacak

Duyan, girişimcilerden gelen yoğun yatırım talebini karşılamak üzere 2. OSB'nin kurulması için bir süre önce gerekli kurumlara başvuru yaparak 5 bin dönüm büyüklüğe sahip alan talep ettiklerini, gelecek yıl bununla ilgili çalışmaların tamamlanarak 5 bin dönümlük alanın kendilerine tahsis edileceğini söyledi.

Mardin OSB'de doğalgaz ve elektrik başta olmak üzere altyapının iyileştirilmesi için projeler uygulamaya koyduklarını kaydeden Duyan, projelerin tamamlanmasının ardından Türkiye'nin en modern organize sanayi bölgeleri arasında yer alacaklarını ifade etti.

OSB'ye doğalgaz verilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirten Duyan, 2 yıl içinde elektrik ve doğalgaz için 56 milyon liralık harcama yapılacak. Bunun yanı sıra Dicle Kalkınma Ajansı'nın 2 milyon 500 bin lira destek verdiği proje sayesinde organize sanayi bölgesindeki elektrik kablolarını yer altına alacağız dedi.

AA


Geri Dön