21 / 05 / 2024

Marina fiyatları katlandı: Monaco'da günlük 650 Euro'ya bağlanabilen tekne, Göcek'te 1.200 Euro'ya bağlanıyor!

Marina fiyatları katlandı: Monaco'da günlük 650 Euro'ya bağlanabilen tekne, Göcek'te 1.200 Euro'ya bağlanıyor!

Yüksek talebe kapasite sebebiyle yanıt veremeyen Türk marinalarında fiyatlar yükselişe geçti. Teknelerin rotaları da farklı ülkelere çevrildi. Sektör kapasitelerde yüzde 50 yükseliş ile yatırım talep etti. 



Bodrum'da 700 Euro'ya kalabilen 20 metrelik teknenin ise Yunanistan'da 35 Euro'ya bağlanabildiğine dikkat çeken Murat Bekiroğlu, açıklamasında "Marinaya giremeyen tekneler de koylara gidiyor. Bu da ciddi bir kirliliğe yol açıyor. Şu anda Türkiye'de 25-30 arasında marina var. Bunların toplam bağlama kapasitesi ise 6 bin 500 civarında" ifadelerine yer verdi. 

Kapasitenin ilk etapta çok hızlı bir şekilde en az yüzde 50 artırılmasının gerekli olduğunu dile getiren Bekiroğlu, bunun Hazine arazileri üzerinde yapılabileceğinin altını çizdi. 

Marina fiyatları katlandı: Monaco da günlük 650 Euro ya bağlanabilen tekne, Göcek te 1.200 Euro ya bağlanıyor!

Bu sene maliyetler yüzünden fiyatlarda yüzde 50 yükselişe gidildiğini aktaran Bekiroğlu, rezervasyonlarda ise yüzde 20 düşüş yaşandığını belirtti. 

Sektörde fiyatlar sebebiyle filoların küçülmeye başladığına vurgu yapan Murat Bekiroğlu, en büyük tehdidin kriz değil marinaların yetersizliği ve kirlilik olduğunu söyledi. 

YATED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Hüroğlu da Türkiye'de 77 tersanede 200 bin civarında doğrudan ve dolaylı istihdam sağlandığına fakat mühendislerin yurt dışını tercih ettiğine dikkat çekti. 

Cem Hüroğlu, konu ile ilgili açıklamasında yurt dışında ortalama 4-5 bin Euro alan gemi inşa mühendislerinin Türkiye'ye göre yüzde 50 daha fazla kazandığına dikkat çekerek, "Hollanda ve Almanya'yı tercih ediyorlar. Şu anda çok ciddi bir kaybımız var" ifadelerini kullandı. 

Ankara Büyükşehir'den kaçırılmayacak fırsat: 21 arsa, 3 iş yeri ve 1 konut satacak! Hemen bakın!

Abdulkadir Selvi: Perşembe günü ciddi oranda faiz artışı bekliyorum!

Memurlar dikkat! Tek tek açıklandı: Maaş zammı, kira yardımı ve ek gösterge düzenlemesinde son dakika!


Geri Dön