07 / 09 / 2024

Markalar İskenderun'da yer kiralamak için sıraya giriyor!

Markalar İskenderun'da yer kiralamak için sıraya giriyor!

Prime Development Genel Müdürü Çetin, Suriye'ye vize kalkınca ünlü markaların İskenderun'a ilgisinin arttığını söyledi



İskenderun Prime Mall ve Antakya Prime Mall'dan oluşan iki Alışveriş Merkezi (AVM) yatırımı yapan Prime Development'ın Genel Müdürü Artuğ Çetin, Suriye'ye vizenin kaldırılması ile birlikte ünlü markaların bölgeye ilgisini arttığını söyledi.

YEREL GİRİŞİMCİ İLE BULUŞMA
Artuğ, şu anda kiralama sürecinde olan İskendurun Prime Mall'de franchise vermek isteyen Vakko, Polo Garage Derimod, Benetton ve Nike gibi dünyaca ünlü 30 marka temsilcilerinin bugün İskendurun'da olacağını duyurdu. "1. Franchise Günleri"nde biraraya gelecek sözkonusu 30 marka temsilcisi yerel girişimcilerle birlikte iş geliştirme olanaklarını tartışacak. "1. Franchise Günleri" kapsamında Prime Development üst yönetiminin yanı sıra Jones Long LaSalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş, Birleşik Markalar Derneği üyesi Burhan Özkan, DeFacto Yönetim Kurulu Üyesi Sezai Özen ve projeye destek veren İskenderun Belediyesi ve İskenderun Ticaret Odası temsilcileri de birer konuşma yapacak. Prime Development Genel Müdürü Artuğ Çetin, "Franchise Günleri"nin perakende sektörü ve yerel girişimciler için büyük bir fırsat olduğunu belirtti.

SURİYE İLE ZİYARETÇİ SAYISI 3 KAT ARTACAK
Artuğ Çetin Suriye ile vize uygulamasının kaldırılmasıyla, açacakları alışveriş merkezlerine ilginin arttığını belirterek, "Suriye etkisiyle birlikte Prime Mall İskenderun'da tahmini ziyaretçi sayımız en az 3 kat artacaktır. Markaların da ilgisi arttı. Prime Mall İskenderun 6 ay sonra açılacak olmasına rağmen kiralamada yüzde 50 oranına ulaştık" dedi.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Prime Mall, markalarla yerel yatırımcıyı buluşturacak
  
ALIŞVERİŞ merkezi yapım ve yönetim hizmetleri veren Prime Development, ülkemizde ilk kez düzenlenecek 'Franchise Günleri' projesiyle perakende sektörünün önemli markaları ile yerel girişimcileri İstanbul Prime Mall'da yer alabilmek amacıyla karşı karşıya getirecek.  27 Ekim'de gerçekleşecek buluşmaya Vakko, Derimod, Benetton, Nike, Tekin Acar ve McDonald's'ın da aralarında bulunduğu önemli markalar katılacak. Prime Development Genel Müdürü Artuğ Çetin, yaklaşık 6 ay sonra açılması planlanan İskenderun Prime Mall AVM'nin yüzde 50'den fazlasının şimdiden kiralandığını belirtti. Türkiye- Suriye arasındaki vizenin kaldırılmasına da değinen Çetin, 'Bu uygulama, bölgenin ekonomik canlanmasını hızlandıracak önemli bir yatırım olacak' diye konuştu. Çetin, Prime Development'ın bir diğer yatırımı olan Antakya Prime Mall'un da mimari projesiyle geçen hafta International Property Awards kapsamında 'Avrupa ve Türkiye'nin en iyisi' ödülünü aldığını sözlerine ekledi.
Akşam

Perakendeciler Suriye pazarını keşfediyor

Prime Development Genel Müdürü Artuğ Çetin, Suriye ile Türkiye arasındaki vize uygulamasının kaldırılmasıyla, İskenderun ve Antakya'da açılacak AVM'lere olan ilginin arttığını belirtti. Çetin, "Suriye ile vize uygulaması kalkmadan önce yaptığımız fizibilite çalışmalarında Prime Mall İskenderun Alışveriş Merkezi 800 bin kişiye, Prime Mall Antakya Alışveriş Merkezi ise 700 bin kişe hitap etmekteydi. Suriye etkisiyle birlikte bu sayıların en az 3 kat artacağını düşünüyoruz" dedi. Prime Mall İskenderun'da açılışa yaklaşık 6 ay olmasına rağmen, AVM'nin yüzde 50'sinin dolduğunu anlatan Çetin, Suriye'den gelecek ziyaretçiler için alışveriş ve turim paketlerinden oluşan organizasyonlar da yapacaklarını kaydetti. Prime Development ayrıca, perakende sektörünün önede gelen markalarıyla, yerel girişimcileri '1. Franchise Günleri' kapsamında bugün İskenderun'da biraraya getiriyor.

10 BİN DAVETLİ VAR
Vakko, Polo Garage, Derimod, Benetton, Nike, Converse, Mc Donalds, Tefal, Intersport, Tekin Acar gibi 30 markanın temsilcileri, yerel girişimcilerle birlikte iş geliştirme olanaklarını tartışacak. Çetin, kaç girişimcinin katılacağını kestiremediklerini ancak 10 bin adet davetiye gönderdiklerini dile getirdi.
Takvim


Geri Dön