14 / 05 / 2024

Marketin başındaki isim açıkladı: Asgari ücretin artışı enflasyonist etkiye neden olabilir!

Marketin başındaki isim açıkladı: Asgari ücretin artışı enflasyonist etkiye neden olabilir!

BİM CFO'su ve İcra Kurulu Üyesi Haluk Dortluoğlu, "acilen" enflasyon muhasebesine geçilmesi gerektiğini belirterek asgari ücretin artışının enflasyonist etki yaratabileceğini söyledi.



Marketin başındaki isim açıkladı: Asgari ücretin artışı enflasyonist etkiye neden olabilir!

ASGARİ ÜCRET ARTIŞI  ENFLASYONİST ETKİYE NEDEN OLABİLİR!

Bloomberg HT’ye konuk olan BİM CFO'su ve İcra Kurulu Üyesi Haluk Dortluoğlu, "BİM olarak enflasyonumuz gıda enflasyonuna paralel seyrediyor" diye söyleyen Dortluoğlu, enflasyon muhasebesine geçilmemesinin sermaye erozyonuna sebep olduğunu, bu sebeple de “acilen” enflasyon muhasebesine geçilmesi gerektiğini ifade etti.

Dortluoğlu, BİM’in orta ve yüksek gelirli gruplardan daha çok gelir katkısı almaya başladıklarını vurguladığı konuşmasında, şirketin pazar payının yüzde 17 oranına çıktığını ve diğer perakende şirketlerine göre, yüksek gelirlilerden BİM’e kayışın çok fazla olduğunu skaydetti. Dortluoğlu ayrıca, yüksek gelirlilerin katkısının 2023 yılında artmasını beklediklerini söyledi.

Asgari ücret artışı hakkında da değerlendir yapan Dortluoğlu, asgari ücret artışının refahı artırırken enflasyonist bir etki yaratabileceğinin altını çizdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ZİNCİR MARKETLERİ HEDEF ALMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fahiş fiyatlara ilişkin "5 zincir market" açıklaması tartışma konusu yaratmıştı.

Erdoğan, "5 zincir market var. Bunlar bütün ürünü toparlıyor. Bu 5 zincir marketin topladığı ürünle piyasalar altüst oluyor. Zincir marketlerin sınırsız uygulamalarıyla mücadelede Ticaret Bakanlığı gerekli olan her türlü tedbiri alıyor, bunlara gerekli operasyonları yapacaktır" diye açıklamalar yapan Erdoğan, "Bunlar eğer bu noktada daha adil davranırlarsa hem vatandaş uygun fiyatla ürün alabilecektir hem de üretici şu an itibarıyla kazanımını, parasını zamanında alma şansına ulaşacaktır" diye ifade etmişti.

Erdoğan'ın bu açıklamasında işaret ettiği perakende şirketlerinin hangileri olduğu merak konusu olurken,  bu 5 marketin Mustafa Latif Topbaş'ın sahibi olduğu BİM, Sabancı'ya ait CarrefourSA, Yıldız Holding'e ait Şok, Anadolu Grubu'na ait Migros ve Turgay Aydın Holging'e ait A101, olduğu konuşuluyordu.


Geri Dön