27 / 04 / 2024

Selçuk Geçer asgari ücret tahminini açıkladı!

Selçuk Geçer asgari ücret tahminini açıkladı!

Selçuk Geçer, asgari ücretin olması gerektiği rakamı ve bunun nasıl uygulanacağını açıkladı. Asgari ücretin 13 bin TL olması gerektiğini söyleyen Geçer, "O kadar olmaz diyenler markete baksın" dedi.



Asgari Ücret Tespit Komisyonu dün son toplantısını gerçekleştirdi. 4 saati geçen toplantı sonrasında Türk-İş Başkanı Ergün Atalay asgari ücret konusunda resti çekti. Başkan Atalay, "Bizim teklifimiz 9 bin Türk Lirası. Altında teklif gelirse masaya oturmayacağız." açıklamasıyla gündemi yerinden oynattı. Atalay'ın 9 bin liralık teklifinin doğru olmadığını belirten para ve piyasalar uzmanı Selçuk Geçer, asgari ücretin olması gerektiği rakamı ve bunun nasıl uygulanacağını açıkladı. 

Asgari ücretin 13 bin TL olması gerektiğini söyleyen Geçer, "O kadar olmaz diyenler markete baksın" dedi.

Selçuk Geçer asgari ücret tahminini açıkladı!

Dolar ve ekonomi üzerine yaptığı yorumlarla tanınan ekonomist Selçuk Geçer, sosyal medya hesabı üzerinden şu formülü verdi:

"9 bin liralık asgari ücret açıklanırsa çok değil birkaç ay içinde yeniden bir düzenlemeye gitmek zorunda kalırlar. Birtakım şeylerin altını çizelim, bu işler psikolojiyle değil matematikle olur. Biz gelişmiş ülke olduğumuzu iddia ediyorsak matematiğe bakacağız. Bakan Bilgin'in açıklamasına bakılırsa asgari ücret Türkiye'de ortalama ücret haline gelmiş. 

Öncelikle bu %38'lik asgari ücretin %4-5'lere inmesi gerekiyor ve asgari ücretin de matematiğe bakarak bir aileden bahsediyorsak anne ve babanın maaşlarının toplamı en kötü ihtimalle yoksulluk sınırına denk olmalıdır. Yani 26 bin liralık yoksulluk sınırını ikiye böldüğümüzde bize minimum rakamı veriyor aslında. Asgari ücret tartışma olmaksızın 13 bin lira olmalıdır.

Tutturmuşlar bir kaynak yok. Nasıl kaynak yok kardeşim! Kaynak var. İşsizlik fonu var. Bu fon bizim paralarımız ile doluyor ve işveren işçi çıkarırsa önlem amacıyla var bu fon. Buradaki para ile gidip köprü, yol yapamazsınız. Üstüne üstlük devlet niye var? Getirirsin bir kanun, işçi çıkarırsan yerine işçi alamazsın diye bak bakayım işveren işçi çıkarıyor mu? işlerini devam ettiremeyeceği için paşa paşa öder o maaşı merak etmeyin. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön