10 / 05 / 2024

Selçuk Geçer asgari ücret tahminini açıkladı!

Selçuk Geçer asgari ücret tahminini açıkladı!

Selçuk Geçer, asgari ücretin olması gerektiği rakamı ve bunun nasıl uygulanacağını açıkladı. Asgari ücretin 13 bin TL olması gerektiğini söyleyen Geçer, "O kadar olmaz diyenler markete baksın" dedi.



Ayrıca işverene yük olmak istemiyorsanız SGK primlerini, asgari ücretlinin vergisini devlet olarak üstlenirsiniz zaten 13 bin liraya o zaman arada 2 bin lira kadar bir fark kalıyor, onu da işverene kabul ettirirsiniz. Bu 13 bin liralık maaş zaten yıl boyunca eriyecek, sanki çok büyük bir şey veriliyormuş gibi "o kadar olmaz" diyenler gerçek dünyaya, fiyatlara, marketlere bi baksınlar.

Selçuk Geçer asgari ücret tahminini açıkladı!

Bu fakirliğin tek sebebi TÜİK'in yıllar boyunca açıkladığı yalan rakamlar. Burada gerçek rakamlar açıklansaydı böyle bir uçurum oluşmayacaktı. Senelerce üstünü örttünüz örttünüz artık örtülemeyecek noktaya geldi. TÜİK yıllar içinde gerçek enflasyon rakamlarını açıklasaydı böyle bir sıçrama yaşanmadan kademeli bir artış ile bugün zaten asgari ücret 13 bin lira seviyelerine çıkacaktı.

Sürekli enflasyon patlar deniliyor. Niye enflasyon patlıyormuş efendim? Sadece maliyetleri işçiler mi oluşturuyor? Diğer giderler artmaya devam etmeyecek mi? Bugün siz işçiye 5500 lira vermeye devam etseniz bile zamlar gelmeye devam edecek. İşçilerin işletmelere maliyeti %20-30 oranında. Siz hiçbir şey bilmiyorsunuz. 

Ekmek 10 liraya dayanmış, asgari ücret denilen şey ortalama ücret haline gelmiş hala "enflasyon artar" diyorlar. Bunu söyleyen işverenler yalan anlatıyor. Enflasyon artacak evet ama asgari ücret artışı bunun yalnızca küçük bir sebebi olacak."

EDİTÖR NOTU: Bu haber 21 Aralık 2022 tarihinde saat 23.34'te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.64 Türk Lirası, euro 19,78 Türk Lirası, altının gramı ise bin 71 Türk Lirası değerinde.

Selçuk Geçer dolar için uyardı! 21 gün sonra dolarda bunlar olacak

Erdoğan'dan flaş asgari ücret açıklaması!

Emekli zammı netleşmeye başladı! İşte emekli maaş tahminleri


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön