17 / 05 / 2024

Marketlerin oyununda flaş gelişme: Meğer çift taraflı kartel varmış!

Marketlerin oyununda flaş gelişme: Meğer çift taraflı kartel varmış!

Rekabet Kurulu tarafından marketlerle ilgili açılan soruşturmada çok önemli yeni bir detay daha ortaya çıktı. Meğer kartel tek değil, çift taraflı imiş!



“ÖNEMLİ GERÇEKLERİ BİR KEZ DAHA NET VE GÜÇLÜ ŞEKİLDE GÖRDÜK”

Ancak ikinci dosyada sektördeki bazı önemli gerçekleri bir kez daha net ve güçlü  şekilde gördüklerini dile getiren Küle, yüksek paya sahip tedarikçilerle, yüksek paya sahip perakende firmalarının ticari ilişkilerini kullanarak refah dağılımını nasıl bozukları, suni fiyat artışlarına meydan verdiklerinin görüldüğünü belirtti.

Marketlerin oyununda flaş gelişme: Meğer çift taraflı kartel varmış!

Kül, söz konusu bu kartel tipini dünya örneklerine paralel şekilde gördüklerinin altını çizerek “Kanada, Belçika, İngiltere başta olmak üzere pek çok ülkede yine bizim dosyalarımızın kapsamına benzer dosyaların yanında farklı sektörlerde ciddi ve 15-20 yıllık periyotlara varan kartel yapılanmaları tespit edilmiştir. Bunların bazıları da pişmanlık müessesesiyle otoriteye duyurulmuştur” diye konuştu.

Market savaşlarında yeni perde! Rekabet yasasını ihlal etmekle suçlanan Migros'tan flaş açıklama


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön