30 / 04 / 2024

Marketlerin oyununda flaş gelişme: Meğer çift taraflı kartel varmış!

Marketlerin oyununda flaş gelişme: Meğer çift taraflı kartel varmış!

Rekabet Kurulu tarafından marketlerle ilgili açılan soruşturmada çok önemli yeni bir detay daha ortaya çıktı. Meğer kartel tek değil, çift taraflı imiş!



Rekabet Kurulu Başkanı Birol Küle, ikinci dosyada, bu yapıyı genişleterek tamamlayan 13 ayrı 'topla-dağıt karteli' denilen tipte kartel yapılanması daha olduğunu gördüklerini söyledi.

Bu kez, son günlerde gıda fiyatlarındaki artışla şimşekleri üzerine çeken marketler ve tedarikçilere büyük cezalar kesen Rekabet Kurulu’nun Başkanı Birol Küle konuştu.

Başkan Küle, kurul tarafından yapılan bu soruşturmanın, marketlere 2,7 milyar liralık ceza kesilen ilk soruşturmadan benzer ve ayrışan tarafları olduğunu söyledi.
 

Küle, hukukun aynı eylemin iki kez cezalandırılmaması ilkesi doğrultusunda ilk dosyada toplam ciroları üzerinden ceza uygulanan alt pazardaki zincirlerin, topla-dağıt kartel yapılanmasının aktörleri olmalarına rağmen bu dosyada tekrar ceza almadıklarını vurguladı.

 

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön