09 / 05 / 2024

Marmara Depremi'nin merkez üssü Gölcük'te riskli binalar yıkılıyor! 

Marmara Depremi'nin merkez üssü Gölcük'te riskli binalar yıkılıyor! 

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, güçlendirilmemiş olan orta hasarlı binaların yıkımı tüm hızıyla sürdürülüyor.



Yapılan yıkımdan sonra enkaz kaldırma işlemlerini de belediye ekipleri tamamladı. Belediye'den yapılan söz konusu açıklamada, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer'in görüşlerine de yer verildi. 

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde tehlikeli yapılara ilişkin çalışmalara devam edeceklerini dile getirdi. 

Ali Yıldırım Sezer, söz konusu açıklamasında, ilçe kapsamında son 4 senede sosyal riskler oluşturan ve metruk veya orta hasarlı olup güçlendirmesi ile onarımı gerçekleştirilmemiş olan 120 binanın yıkılarak enkazının kaldırıldığına dikkat çekti. 

Marmara Depremi nin merkez üssü Gölcük te riskli binalar yıkılıyor! 

Bunun yanı sıra, Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde 17 Ağustos 1999 tarihinde yaşanan 7,4 büyüklüğündeki depremden büyük hasar gören Yalova'da da kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. 

Büyük depremden sonra bina stokunun yüzde 65'inin yenilendiği şehirde dönüşümün tamamlanmasını amaçlayan Yalova Belediyesi, özellikle zemin sebebiyle büyük riske sahip olan Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki 100 dönüm alanda çalışmalara start verdi. 

Star'da yer alan habere göre; 718 konut ve 30 iş yerinin hayata geçirileceği mahallede oturanlara geçici konaklama imkanı sağlanması amacıyla harekete geçen Belediye tarafından, 2 oda 1 salon ile mutfağı, banyosu, tuvaleti olan konteynerlerden barınma alanları hazırlanıyor. Belediye, şu ana kadar 60 konternerin yer aldıığı bir konteyner kent kurdu. 

Evde bakım maaşı yatırılan iller listesi Mayıs 2023 tek tek açıklandı! Evde bakım maaşı sorgulama detayı 17 Mayıs 2023!

Zam şampiyonu soğanın fiyatı düşüşe geçti! Soğan ne kadar, kaç TL oldu?

Dul ve yetim aylığı bu yıl ne kadar? Hangi maaş kaç lira? Dul ve yetim aylığına zam gelir mi? Bu rakamlara göz atın

Gümüş fiyatları tuzla buz oldu! Gümüş alalım mı? İslam Memiş gümüşün rotasını açıkladı!

 


Geri Dön