Marmara dün gece sallandı! Prof. Dr. Süleyman Pampal, İstanbul için uyardı: Süre dolmak üzere, 7 şiddetinde...
Dün gece saat 23:05'te Marmara Denizi Balıkesir açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem oldu. Prof. Dr. Süleyman Pampal, İstanbul için uyarılarda bulundu. İşte ayrıntılar...
Dün gece Marmara'da bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi tarafından açıklanan veriye göre, söz konusu deprem saat 23:05'te Marmara Denizi Balıkesir açıklarında meydana geldi.
Balıkesir açıklarındaki depremin büyüklüğü 4.1 olarak, derinliği de 4.33 kilometre olarak açıklandı. Söz konusu depremin ardından panik yaşanırken, belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk kaydedilmedi.
MARMARA'DA 250 YILLIK SÜRE DOLMAK ÜZERE
Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre; söz konusu depremin ardından, milyonlarca kişi bu depremin büyük İstanbul depreminin habercisi olup olmadığını ve büyük depremi tetikleyip tetiklemeyeceğini araştırmaya başladı.
Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Pampal, dün Marmara Denizi'nde meydana gelen depremle ilgili son dakika açıklamalarında bulundu.
Prof. Dr. Pampal, beklenen büyük depremi işaret etti ve İstanbullulara uyarılarda bulundu. Söz konusu açıklamasında "Bu Marmara'nın normal depremlerinden. Marmara deprem tehlikesinin büyük olduğu deniz. 17 Ağustos depreminde Körfez çıkışına kadar Batı'dan Doğu'dan kırıldı" ifadelerine yer veren Pampal, burada Marmara Denizi'nin içinden geçen orta Marmara fayı bölgesinde 7'den büyük depremin kendilerini korkuttuğuna ve 250 yıllık süresinin dolmak üzere olduğuna dikkat çekti.
Süleyman Pampal, açıklamasında "Kuzey Anadolu'nun kuzey ve güney kolu Marmara'da aktif fay üreten faylar. Gönen, 1964 yılında 7 büyüklüğünde depremdi. Bölge aktif faylara sahip durumda. Çanakkale civarında 5-6 civarında depremlerle etki gösterdi" diyerek, Kuzey Anadolu fayının kuzey ve güney kolundan oluşacak depremler olduğunu söyledi ve bunların em İstanbulluları hem Balıkesirlileri tedirgin ettiğini vurguladı.
İSTANBUL'UN YAPI STOĞU ÇOK KÖTÜ, BÜYÜK DEPREMİ ÜRETECEK FAY ENERJİ BİRİKTİRİYOR
Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Pampal, İstanbul'un ekonominin yüzde 60'ının döndüğü bir bölge olduğuna dikkat çekti ve yapı stokunun çok kötü olduğunu söyledi.
"Bu depremler bizi endişelendirirken bir taraftan da hızlandırmalı. Deprem olacaksa olacak, engelleyemiyoruz. Bu fayların tarihsel süreçte ürettiklerini biliyoruz" açıklamasında bulunan Prof. Dr. Süleyman Pampal, yıkıcı depremin enerjisi ile 4.1'lik deprem arasında dağlar kadar fark olduğunu belirtti.
Pampal, yaptığı açıklamasında büyük depremi üretecek fayın, enerji biriktirmeyi sürdürdüğünün de altını çizdi.
Prof. Dr. Pampal, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamasında deprem riskli yerleri tek tek açıklamış ve "1894’te kırılan adalar fayı Marmara’nın güneyi Çınarcık çukuru Çanakkale’ye doğru, buralar kırılabilir" demişti.
Ayrıca Pampal, 1766 yılında kırılan ve İstanbul’u yıkan Kumburgaz fayının da 7 civarında deprem üretebileceğine, tekrarlanma süresinin 250 yıl olduğuna, bu sürenin dolmak üzere olduğuna dikkat çekmişti.
Pampal, "Süresi dolmadan da kırılabilir, dolduktan sonra da kırılabilir ama yakın gelecekte tehlikeli olan bölgelerden" ifadelerine yer vermişti.
4,5'lik depremden sonra uzmanlardan kan donduran uyarı geldi: Büyük felekate hazır olun!
Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan son dakika deprem açıklaması! Beklenen Marmara depremi geliyor mu?