21 / 05 / 2024

Marmara'da 7.2'lik depremin beklendiği fay hareketlendi: 3.1'lik deprem oldu! Uzman isimden şok uyarı!

Marmara'da 7.2'lik depremin beklendiği fay hareketlendi: 3.1'lik deprem oldu! Uzman isimden şok uyarı!

Marmara Denizi'nde gece yarısı 3.1 şiddetinde bir deprem oldu. Deprem hissedilmedi ancak Jeolog Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan açıklama geldi. İşte ayrıntılar...



Kandilli Rasathanesi tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Marmara Denizi'nde Kumburgaz fayı üzerinde saat 01.57'de 3.1 şiddetinde bir deprem meydana geldiği belirtildi. Depremin yerin 19.2 kilometre derinliğinde olduğu açıklandı.

Marmara da 7.2 lik depremin beklendiği fay hareketlendi: 3.1 lik deprem oldu! Uzman isimden şok uyarı!

Depremin hemen ardından da Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Twitter hesabından bir açıklamada bulundu. Naci Görür, Marmara'da meydana gelen depremle ilgili olarak, "Arkadaşlar, dün gece Marmara Denizinde min. 7,2 deprem beklediğimiz Kumburgaz fay kolu üzerinde 3,1 deprem oldu. Küçük ama yeri bakımından önemli" değerlendirmesinde bulundu.

Marmara da 7.2 lik depremin beklendiği fay hareketlendi: 3.1 lik deprem oldu! Uzman isimden şok uyarı!

Geçtiğimiz Ağustos ayında da, 17 Ağustos 1999 depremini değerlendiren Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Marmara'da beklenen depremin 1999 yılından itibaren her an olmak kaydıyla 30 sene içerisinde olma olasılığını yüzde 64 olduğu bilimsel olarak açıklandı" demiş ve 1999'dan bu yana 23 sene geçtiğini; yüzde 64 olasılığın 2029'a kadar olduğuu belirterek "Biz işin son evresine geldik" demişti. NTV'nin aktardığına göre, Naci Görür, "Marmara'nın altındaki Kuzey Anadolu'nun bir bölümü olan fay kırıldığı takdirde minimum 7.2, maksimum 7.6 büyüklüğünde deprem üretir" diye konuştu ve 50 bin binanın tahribat göreceğinin altını çizdi.

Naci Görür, bu depremin yaşanması halinde İstanbul'un Marmara kıyılarına yakın olan yerlerinin en az 9 şiddetinde, kıyılardan uzak yerlerin ise 8 şiddetinde sarsıntıya maruz kalacağına dikkat çekti.

Ziraat Bankası'ndan müjde! KPSS şartsız servis görevlisi, uzman ve müfettiş yardımcısı alıyor!

En ucuz iPhone 13 nerede satılıyor? İşte ilk 5 adres! 4 Ekim 2022 fiyat listesi

Çiftçiler dikkat! Buğday gelir sigortasında şok gelişme! Resmen açıklandı!


Geri Dön