Sektörel

Marmaray ev fiyatlarını 2 katına çıkardı!

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Hüsniye Boztunç, İstanbul'da yapılan ulaşım projelerinin Zeytinburnu, Üsküdar ve Tarihi Yarımada bölgelerinde özellikle konut fiyatlarını arttırdığını açıkladı.

İki kat yükseldi 


TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Hüsniye Boztunç, İstanbul'da yapılan ulaşım projelerinin özellikle konut fiyatlarını arttırdığını açıkladı. 


Hüsniye Boztunç, "Yaklaşık 1 sene önce açılan Marmaray'la birlikte etkilenme bölgelerindeki fiyat artışları belirli bölgelerde iki katına kadar çıktı" dedi.

 

3 bölge önde 


Kentsel gelişimle beraber konut yerleşimlerinin gelişimi için de en önemli faktörün ulaşım olduğunu vurgulayan Hüsniye Boztunç, "Sadece Marmaray Projesi değil, projenin iki ana noktası ile bağlantı sağlayan Yenikapı ve Ayrılık Çeşme istasyonları yeni ve eski metro hatları özellikle konut yerleşimlerinin gelişiminde ve konut fiyatlarında etkin faktör olacak" şeklinde konuştu. 


Hüsniye Boztunç, Marmaray projesinin ilk etki alanlarındaki konut fiyatlarındaki değişimin ve gelişimin görüldüğü bölgeleri ise Zeytinburnu, Üsküdar ve Tarihi Yarımada olarak sıraladı. 


Posta