29 / 04 / 2024

Marmaray projesi deprem testini geçti!

Marmaray projesi deprem testini geçti!

Açılışına bir ay kalan Marmaray'ın tünel inşaatını gerçekleştiren Japon TAISEI firmasının Tasarım Bölümü Genel Müdür Vekili Masahiko Tsuchiya, projenin depreme dayanıklılığının çok yüksek seviyede olduğunu vurguladı...



Tsuchiya, Marmaray'ın 7.5 büyüklüğünde bir depreme dayanacak şekilde tasarlandığım, öte yandan, yaptıkları testlerle tünelin daha şiddetli sarsıntılara da dayanabileceğini gördüklerini kaydetti. TAISEI firmasının Başkan Yardımcısı Satoru Ogata da, projeyle hem Türk halkının 150 yıllık hayalini gerçeğe dönüştürmekten hem de bölge ülkelerine örnek olacak bir işe imza atmaktan gurur duyduklarını söyledi.
Ogata, İstanbul'un en büyük sıkıntılarından biri olan trafik probleminin çözümüne katkı sağlayacak olan Marmaray'm, Türk halkının günlük yaşamını da kolaylaştıracağım belirtti. Projenin Türk ekonomisine yapacağı katkının yamnda, Türkiye'de inşaat mühendisliği alanının ve inşaat sektörünün ilerlemesi anlamında da faydalı olacağını vurgulayan Ogata, şöyle konuştu: "Marmaray, bölgedeki ülkelere de mükemmel bir iş yapabileceğimizi ispatladı. Japon ve Türk inşaat sektörleri, yapımı son derece zor bir tüneli birlikte ve başarılı bir şekilde inşa etmeyi başardı. Bu iş, Japonya'nın yerel sanayilerle başarılı bir ortaklık yapabileceğini gösteren bir örnek olacak."


Türkiye Gazetesi

Geri Dön