05 / 05 / 2024

Marselou ailesi İzmir'de mübadeleden önceki evlerini buldu!

Marselou ailesi İzmir'de mübadeleden önceki evlerini buldu!

Atina'da yaşayan Margarita Karmiri Marselou, babasının 1922 yılında mübadele döneminde ayrıldığı İzmir'in Bornova ilçesindeki evini, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır'ın desteği ile buldu



1922 yılında mübadele sonucu Bornova'dan Atina'ya göç eden Marselou ailesinin küçük oğlu Vasileios Marselou, İzmir'i ve evlerinin bulunduğu Bornova'yı hiç unutamadı. Türkiye'deki yaşantılarını anlattığı kızı Margarita'ya, Bornova'ya gidip çocukluğunun geçtiği evi bulmasını ve oradan getireceği toprağı mezarına koymasını vasiyet etti. 1980'li yıllarda vefat eden babasının vasiyetini unutmayan kızı Margarita Karmiri Marselou, elektronik posta yoluyla Bornova Belediye Başkanı Sındır'a bu durumu iletti. Babasının yaşadığı evin bulunması için yardım istedi.

Belediyenin davetiyle eşi ve iki çocuğuyla birlikte Bornova'ya gelen Marselou, Başkan Sındır ile birlikte eski fotoğraflar yardımıyla babasının yaşadığı evi buldu. Gözyaşları içerisinde buradan bir avuç toprak alan Marselou, "Bornova Belediye Başkanı'na e-mail gönderdiğimde dikkate alınacağıma doğrusu hiç ihtimal vermiyordum. Fakat çok yardımcı oldu. Kendisine çok teşekkür ediyorum." dedi.
Zaman


Geri Dön