16 / 05 / 2024

Martı, ABD borsasında işlem görmeye başladı: Halka arzdan 60 milyon dolar kaynak!

Martı, ABD borsasında işlem görmeye başladı: Halka arzdan 60 milyon dolar kaynak!

Türkiye'nin başlıca mobilite platformları arasında yer alan Martı, ABD borsalarında dün işlem görmeye başladı. Gerçekleşen halka arzın ardından şirket, yaklaşık 60 milyon dolarlık kaynak elde etti. Fakat şirket, ilk işlem gününde değer kaybetti. İşte ayrıntılar...



2022'de 25 milyon dolarlık gelir 

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; atırımcı sunumuna göre 2022 senesinde 25 milyon dolar gelir elde eden Martı, bu sene yüzde 12 yükselişle 28.1 milyon dolar gelir elde etmeyi hedefliyor. 

Martı ayarlanmmış FAVÖK'ün ise 2022 senesindeki -3.9 milyon dolar seviyesinden -2 milyon dolar seviyesine iyileşeceği beklentisi bulunuyor. 

Martı, ABD borsasında işlem görmeye başladı: Halka arzdan 60 milyon dolar kaynak!

Martı, halka arz için kurulmuş özel amaçlı bir şirket (SPAC) olan ve borsada hali hazırda işlem gören Galata Acquisiton Corporation ile geçtiğimiz hafta birleşmesinin ardından, dün halka açıldı. 

2018'de kurulan Martı'ya halka arz ile beraber yeni yatırımcılar katılırken, halka arz öncesindeki başlıca yatırımcılar arasında Beco Capital, Autotech Ventures, PFG, Crescent Enterprises Ventures, EBRD ve Türkiye'den Actera yer alıyordu. 

Martı’nın kurucusu ve üst yöneticisi (CEO) Alper Öktem, New York Borsası'na doğrudan kote olan ilk Türk şirketi olmaya sayılı günler kala yaptığı bir açıklamasında "Martı çalışanlarına halka açılmadan önceki mesajım: Devler liginde bizi büyük fırsatlar ve çetin zorluklar bekliyor. Herkes bunun bilincinde olsun" ifadelerine yer vermiş ve  "Devler Ligi"nde uzun bir mücadeleye başladıklarına, kalıcı olmak için bir oyun planına sahip olduklarına dikkat çekmişti.

Son dakika: Köprü ve otoyollara KDV zammı geldi!

Konya Büyükşehir Belediyesi 24 taksitle KDV'den muaf imarlı arsa satacak!

EYT'lilerin 719 bini sosyal güvenlik destek primine tabi çalışmaya devam ediyor!

 


Geri Dön