02 / 05 / 2024

MASAK’tan çok önemli uyarı! Depremzedeye yardım bahanesiyle bağış toplayan dolandırıcılara aman dikkat!

MASAK’tan çok önemli uyarı! Depremzedeye yardım bahanesiyle bağış toplayan dolandırıcılara aman dikkat!

Mali Suçları Araştırma Kurulu’ndan (MASK) çok önemli bir uyarı geldi. Kurumdan yapılan açıklamada, deprem felaketlerinden etkilenenlere yardım bahanesiyle bağış toplayan kişilerin bulunduğu belirtilerek vatandaşlar bu konuda uyarıldı.



Kahramanmaraş’ın Pazarçık ve Elbistan ilçerinde 6 Şubat Pazartesi günü yaşanan peş peşe deprem felaketleri çok sayıda binanın yıkımına ve can kayıplarına yol açtı. 40 binin üzerinde vatandaşımız yıkılan enkazların altında kalarak yaşamını yitirirken, 100 binin üzerinde vatandaşımız da enkazlardan yaralı olarak kurtarıldı.

MASAK’tan çok önemli uyarı! Depremzedeye yardım bahanesiyle bağış toplayan dolandırıcılara aman dikkat!

Kahramanmaraş’ın yanı sıra toplam 10 şehirde büyük yıkımlara yol açan deprem felaketinin ardından bütün Türkiye birbirine kilitlenerek ‘tek yürek’ olurken, yurt içi ve yurt dışından bölgeye yardım ve destek yağmaya devam ediyor.

TÜRKİYE TEK YÜREK OLDU!

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerinin ardından depremzedelerin yaralarının sarılması amacıyla geçen hafta ‘Türkiye Tek Yürek’ adlı yardım programı düzenlendi. Vatandaşların yanı sıra iş dünyası, sanat ve spor dünyasından çok sayıda insanın katıldığı program ile bütün Türkiye depremzedeler için el ele verdi. Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan ve KKTC’de 213 televizyon kanalı ve 562 radyo kanalında canlı olarak yayınlanan programda, 115 milyar 146 milyon 528 bin liraya ulaşan yardım toplandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön