28 / 07 / 2024

MASAK’tan çok önemli uyarı! Depremzedeye yardım bahanesiyle bağış toplayan dolandırıcılara aman dikkat!

MASAK’tan çok önemli uyarı! Depremzedeye yardım bahanesiyle bağış toplayan dolandırıcılara aman dikkat!

Mali Suçları Araştırma Kurulu’ndan (MASK) çok önemli bir uyarı geldi. Kurumdan yapılan açıklamada, deprem felaketlerinden etkilenenlere yardım bahanesiyle bağış toplayan kişilerin bulunduğu belirtilerek vatandaşlar bu konuda uyarıldı.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


MASAK UYARIDA BULUNDU

MASAK’tan çok önemli uyarı! Depremzedeye yardım bahanesiyle bağış toplayan dolandırıcılara aman dikkat!

Türkiye halkı depremzedeler için ‘tek yürek’ olurken, bazı art niyetli kişi ve kurumların da vatandaşın duygularını istismar ettiği ve depremzedelere yardım bahanesiyle dolandırıcılık yaptığı tespit edildi. MASAK, deprem afetlerinden etkilenen bölge insanına yardım edeceğini ileri sürerek bağış ve yardım toplayan ancak dolandırıcılık kastıyla hareket ettiği değerlendirilen kişilerin bulunduğunu bildirdi.

MASAK tarafından yapılan açıklamada, bugüne kadar MASAK Başkanlığınca yapılan çalışmalarda 15 kişi ve 8 kripto varlık cüzdanı hakkında analiz çalışmaları yapılarak yetkili mercilere bildirimde bulunulduğu kaydedildi. Mali Suçları Araştırma Kurulu’nun internet sitesinden yer alan duyuruda, 6 Şubat Pazartesi günü, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık olan ve pek çok ili etkileyen deprem felaketi sonrasında Başkanlığa çok sayıda bildirimin ulaştığı kaydedildi. Sözkonusu bildirimde, depremden etkilenenlere yardım edeceğini ileri sürerek bağış ve yardım toplayan ancak dolandırıcılık kastıyla hareket ettiği değerlendirilen kişilerin bulunduğu belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön