29 / 04 / 2024

Maxx Royal Belek Golf, En Büyük Turizm Yatırımı Ödülü'nü aldı!

Maxx Royal Belek Golf, En Büyük Turizm Yatırımı Ödülü'nü aldı!

Ekonomist, Capital ve Burgan Bank işbirliği ile bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen 13 farklı kategorideki 'Türkiye'nin En Başarılı Turizm Yatırımları Araştırması 2013'ün sonuçları düzenlenen bir tören ile açıklandı



Etkinlikte, 13 farklı kategoride Türkiye'nin en başarılı yatırımlarını gerçekleştiren kurum ve kuruluşlar ödüllendirilirken, bir de onur ödülü verildi.  Burgan Bank Genel Müdürü Mehmet Sönmez ve Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü M. Rauf Ateş'in ardından, Turizm Bakanı Yardımcısı Abdurrahman Arıcının açılış konuşması ile başlayan Esma Sultan Yalısı'nda düzenlenen geceye sektörün önde gelen isimleri katıldı. Burgan Bank Genel Müdürü Mehmet Sönmez, kendisini turizm ile özdeşleştiren bir banka olarak destek oldukları bu araştırma ile turizmdeki başarılı yatırımları kamuoyu ile paylaşmayı, yatıranlarını sürdüren firmaları teşvik etmeyi, desteklemeyi hedeflediklerini söyledi. 


Capital ve Ekonomist Yayın Direktörü M.Rauf Ateş de, araştırma sonuçlarının turizm sektörünün bugün geldiği noktayı oıtaya koyan bir referans çalışması olduğunu dile getirdi. 


Ödül Töreni'nde, KİSKA A.Ş.'nin Kurucusu Oğuz Gürsel'e, sektöre katkılarından dolayı Onur Ödülü verilirken, kendisi adına ödülü, oğlu, İstanbul Turizm ve Otelcilik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Kağan Gürsel aldı. 


ALANLARININ EN BAŞARILILARI SEÇİLDİLER KATEGORİ 


En Büyük Turizm Yatırımı: Maxx Royal Belek Golf 

En Başarılı Havayolu: Türk Hava Yolları 

Beş Yıldızlı Otellerin En Başarılısı: Divan İstanbul Asia 

Kıyı Kentlerinde En Başarılı: Tıtanic Deluxe Belek

Spor Turizmi İşletmeleri: Xanadu Snow VVhite Palandöken

Butik Otel En Başarılı:Argos İn Cappodocia

Kongre Oteli En Başarılı: Cornelia Diamond Golf Resort

Kent Oteli En Başarılı: JW Marriott Hotel Ankara

Marina İşletmesi En Başarılı: D-Marin Göcek

Kültür Turizmi Girişimi En Başarılı:Kapadokya Museum Hotel

Sağlık/Doğa Turizmi İşletmesi: Güral Sapanca WelIness Park

En Çevreci Otel: Cornelia Deluxe Resort Hotel

Ekonomist


Geri Dön