03 / 05 / 2024

Mazot fiyatlarına gelen zamla ilgili Fox Haber'den dikkat çeken tespit: Zam geldiği günlerde 3 kat artıyor

Mazot fiyatlarına gelen zamla ilgili Fox Haber'den dikkat çeken tespit: Zam geldiği günlerde 3 kat artıyor

Akaryakıta gelen zamlarla ilgili ekonomistler ve Fox Haber'den ilginç bir iddia gündeme geldi. Selçuk Tepeli ile Fox Ana Haber'de mazot fiyatlarını uçuşa geçiren zamlarla ilgili dikkat çeken tespitlere yer verildi. İşte o haber...



ZAM GELEN GÜNLERDE DEVLETE VERGİ AKIYOR

Vatandaş, toplu taşıma şirketleri, belediyeler zamlar altında inim inim inlerken akaryakıta zamın geldiği günlerde tüketimin normal günlere göre 3 kat arttığı tespit edildi. Bu da bu günlerde devletin kasasına vergi paralarının adeta sular seller gibi akması demek. Karar gazetesi yazarı ve ekonomist Oğuz Demir, FOX Ana Haber'de zamlarla devletin vergi bağı arasındaki dikkat çeken oranlara ışık tuttu. Oğuz Demir, "Türkiye'de motorin benzine göre 6 kat daha fazla tüketiliyor ve motorinden alınan vergi benzinden alınan vergiye göre daha yüksek yani 3 lira 60 kuruş vergi alıyor devlet..Benzinden alınan rakam ise 3 lira. Bu KDV'den gelen fark. Öte yandan ÖTV'den de 2,5 milyar liralık bir fark var. Benzinden gelen ÖTV ise 350 milyon lira geliyor. Yani 1-19 Mart arasında gelen zamlardan devlet toplamda 5,5 milyar lira vergi almış. Bu para vatandaşın cebinden çıktı dedi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön