03 / 05 / 2024

Mazot fiyatlarına gelen zamla ilgili Fox Haber'den dikkat çeken tespit: Zam geldiği günlerde 3 kat artıyor

Mazot fiyatlarına gelen zamla ilgili Fox Haber'den dikkat çeken tespit: Zam geldiği günlerde 3 kat artıyor

Akaryakıta gelen zamlarla ilgili ekonomistler ve Fox Haber'den ilginç bir iddia gündeme geldi. Selçuk Tepeli ile Fox Ana Haber'de mazot fiyatlarını uçuşa geçiren zamlarla ilgili dikkat çeken tespitlere yer verildi. İşte o haber...



Mazot fiyatlarına gelen zamla ilgili Fox Haber den dikkat çeken tespit: Zam geldiği günlerde 3 kat artıyor

AKARYAKIT EYLÜL'DE 7 LİRA 74 KURUŞTU

Benzin ve mazot fiyatları çok değil bundan 5 ay önce yani Eylül'de 7 lirayı biraz aşkın durumdaydı. Benzinin litresi 7 lira 74 kuruş, mazotun litresi ise 7 lira 24 kuruştu. Akaryakıta zam geldi de geldi. Mart ayının 24'ü itibarıyla 25 liraya mazotun litresi dayandı. Türkiye'nin aksine Almanya ve İngiltere akaryakıt konusunda vatandaşa destek için vergide indirime giderken Türkiye'de vatandaşın lehine olan eşel mobil sistemi kaldırıldı ve devletin cebine vatandaşın cebinden 19 günde 6 milyar TL para aktı. Ekonomist Oğuz Demir, "Devlet bu paradan vazgeçmiş olsaydı 6 milyarlık kaybı olacaktı ama kur korumalı mevduat hesabına devlet 20 milyar lira ödeme yapacak. Vatandaş zam geleceği gün benzin istasyonu önünde kuyruk oluyor. Normalde günde 50 milyon litre satılan mazot zam gelen günlerde 135 milyon litre satılıyor. Ortalama 9-10 milyon litre satılan benzin 33 milyon litreye çıkmış. Bir günde 3 katına çıkmış" dedi.

https://emlakkulisi.com.tr/petrolun-varili-200-300-ve-500-dolar-olursa-benzin-ve-mazot-fiyatlari-ne-olur/699058

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön