06 / 05 / 2024

Mazot gübre desteği yattı mı? Ziraat Bankası mazot gübre desteği ne zaman yatacak?

Mazot gübre desteği yattı mı? Ziraat Bankası mazot gübre desteği ne zaman yatacak?

Çiftçi kayıt sistemine dahil olan çiftçilere verilecek olan mazot gübre desteği ödemeleri altı ay erkene çekilmişti. Peki, mazot gübre desteği ne zaman yatırılacak? Ziraat Bankası, mazot gübre desteği ne zaman yatacak? İşte detaylar…



MAZOT GÜBRE DESTEĞİ NE KADAR?

Hububatta dekar başına 22 TL mazot ve 20 TL’lik gübre desteği arttı. 22 TL’lik mazot desteği 75 TL’ye, 20 TL’lik gübreyi 46 TL’ye çıktı. Bu şekilde dekar başına olan destek 121 TL’ye çıkarıldı.

BAKAN KİRİŞÇİ DUYURMUŞTU

Bakan Kirişci; konu ile ilgili olarak, "Biz 2023 yılında ödeyeceğimiz 2022 yılına ait desteklerimizi, mazot ve gübre desteklemelerimizi altı ay öne çekip bu ayın sonunda da önümüzdeki ayın başında en geç sizin kendinize ait olan Ziraat Bankası kartlarınıza ayni olarak yükleyeceğiz. Yani yalnız mazot ve gübre alabileceksiniz. Çünkü biz üretici kişilerin kendilerine vermiş olduğumuz parayı sektör dışında ya da başka bir amaç ile kullanmasına rıza göstermeyeceğiz. İstiyoruz ki para tarım sektöründe kullanılsın. Bunun için de altı ay öncesinden size verilecek olan karta ayni olarak yüklenecek. Bu desteği inşallah bu ayın sonunda da sizlere veriyor olacağız. Siz de tarlaya giderken ekim için daha öncesinden mazot ve gübrenizi kartınıza yüklenmiş olacak olan krediden kullanmış olacaksınız” açıklamalarını yaptı.

Mazot gübre desteği yattı mı? Ziraat Bankası mazot gübre desteği ne zaman yatacak?

Cari açık 40 milyar doları geçti! 4 yılın zirvesinde

43 yaşında emeklilik geliyor! Emeklilikte maaş hesabı nasıl olacak

Piyasa Kahini gram altının 1.400 lira olacağı tarihi açıkladı! Tekrar yükselişe geçecek!


Geri Dön