30 / 04 / 2024

Mazot ve gübre desteği artırılacak mı? Çiftçiler dikkat! Ziraat Odaları Birliği'nden şok açıklama! 

Mazot ve gübre desteği artırılacak mı? Çiftçiler dikkat! Ziraat Odaları Birliği'nden şok açıklama! 

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 2023-2024 ekim dönemi öncesinde üreticilerin desteklenmesi talebini dile getirdi. İşte Bayraktar'ın o açıklamaları...



Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, çiftçilere sağlanan destekler ve ekim dönemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yaptığı son dakika açıklamasında, ülkenin önemli temel ürünlerinden olan ve Türkiye'deki ekiliş alanlarının yüzde 40'tan çoğunu kapsayan buğday, arpa ve kırmızı mercimekte ekime kısa süre sonra başlanacağına dikkat çekti. 

Şemsi Bayraktar, üreticilerin gübrenin yaklaşık yüzde 50'sini, tarımda toplam kullanılan mazotun yüzde 25'ini bu süreçte kullandığının altını çizdi. 

Mazot ve gübre desteği artırılacak mı? Çiftçiler dikkat! Ziraat Odaları Birliği nden şok açıklama! 

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, son aylarda girdilerde yaşanan fiyat yükselişlerine de dikkat çekti. 

Söz konusu açıklamasında 2023-2024 ekim dönemi öncesi üreticilerin desteklenmesi çağrısını yapan Bayraktar, "En ucuz üretim sürdürülebilir üretimdir, sürdürülebilir üretim için de üreticilerimizin yeterli girdi temin etmesi ve alın terinin karşılığını alması gereklidir. Ekim ayında verilecek mazot ve gübre destekleri bir an önce artırılarak verilmeli, sezona başlayan üreticilerimizin önü açılmalıdır" ifadelerini kullandı. 

Bayraktar, açıklamasını "Aksi takdirde üreticilerimizin üretme isteği ve tüketicilerimizin gıdaya erişimi açısından zor günler bizi bekliyor" diyerek tamamladı. 

Mazot ve gübre desteği artırılacak mı? Çiftçiler dikkat! Ziraat Odaları Birliği nden şok açıklama! 

MAZOT VE GÜBRE DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN VERİLECEK 2023? 

2023 mazot ve gübre desteği ödeme tarihleri çiftçiler tarafından merakla araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta yaptığı bir son dakika açıklamasıyla mazot ve gübre desteği ödeme tarihlerini açıkladı. 

Mazot ve gübre desteği ödemelerinin geçen sene olduğu gibi ayni olarak ödeneceğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale ve çeltik üreticilerine 2024 yılında ödenecek gübre ve mazot desteğinin Ekim ayı itibarıyla hesaplara geçeceğini duyurdu. 

Çiftçilere ödenecek toplam mazot ve gübre desteğinin tutarının 11.5 milyar Türk Lirası olduğunu dile getiren Erdoğan, mazot ve gübre desteğinin de Ekim ayı itibarıyla çiftçilerin Ziraat Bankası hesaplarına tanımlanacağına vurgu yaptı. 

Artan konut ve kira fiyatları 65 yaş üstünü vurdu! Huzurevlerine başvuru patlaması yaşanıyor!

İkinci el online araç pazarında Ağustos'ta en çok satılan markalar açıklandı!

Memurlara son dakika seyyanen zam bombası! 2024'te 9 bin 360 TL seyyanen zam verilecek! Memurlar aman dikkat!

THY personel alımı ilanı yayımladı! Başvuru şartları ve tarih belli oldu! Hemen başvurun!


Geri Dön