14 / 05 / 2024

Mazot ve gübre desteği hesaplara yattı mı 26 Ekim 2022? Mazot ve gübre desteği ne zaman verilecek? Çiftçiler dikkat! 

Mazot ve gübre desteği hesaplara yattı mı 26 Ekim 2022? Mazot ve gübre desteği ne zaman verilecek? Çiftçiler dikkat! 

Milyonlarca çiftçi mazot ve gübre desteğinin ne zaman verileceğini merakla araştırıyor. Peki Mazot ve gübre desteği hesaplara yattı mı 26 Ekim 2022? Mazot ve gübre desteği ne zaman verilecek? İşte son dakika haberi...



Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Güvenilir Ürün Zirvesi ve Feed the Future ödül töreninin açılışında mazot ve gübre desteği ödemeleriyle ilgili konuştu. Vahit Kirişci, üreticinin ekim yaparken bu konularda finansman güçlüğü çekmemesi için mazot ve gübre desteği ödemelerini öne çektiklerinin altını çizdi. 

"İnşallah bugünlerde Ziraat Bankamız çiftçilere vereceğimiz bir banka kartı üzerine ayni olarak tanımlanmış o miktarları sadece mazot ve gübre alımında kullanabilecekleri bir formatta bir kartı kendilerine takdim etmiş olacak" şeklinde konuşan Bakan Vahit Kirişci, "Ziraat Bankası'nın çiftçilerimize kullandırdığı faizsiz kredi var. Yani bugün yüzde 84 enflasyon olan ülkede biz üreticilerimize sıfır faizli kredi kullandırıyoruz. Bunun sınırı 100 bin TL'ydi. Şimdi biz bu 100 bin TL'lik limiti 200 bin TL'ye çıkardık bu son yayınlanan Cumhurbaşkanı kararıyla" açıklamasında bulundu. Kirişci, bu rakamın 100 bin Türk Lirası olan kısmının sadece mazot ve gübrede kullanılacağına dikkat çekti. 

Mazot ve gübre desteği hesaplara yattı mı 26 Ekim 2022? Mazot ve gübre desteği ne zaman verilecek? Çiftçiler dikkat!  

Vahit Kirişci, Türkiye'de 2002 yılında tarım alanında 3,7 milyar dolarlık bir ihracat bulunuyorken bu rakamın 2021 senesinde 25 milyar dolara yükseldiğinin altını çizdi. 

"Yine üreticilerimizi desteklemek adına, çünkü sıklıkla bu gündeme geliyor, burası bunun yeridir, değildir ama biz bunlar sayesinde bugünkü geldiğimiz noktaya erişmiş olduk, o da şudur" diyen Bakan Kirişci, ürünlere göre yüzde 203 ila yüzde 395 düzeyinde mazot desteğinin artırıldığını vurguladı. 

"Gübre ve mazot desteği ödemeleri 2-3 katına çıktı, üreticimiz haklı ama biz de destekleri ondan daha fazla olacak şekilde artırdık" ifadelerini kullanan Kirişci, 2021 senesinde 25,8 milyar TL olan olan tarımsal destek toplamının bugün 54 milyar Türk Lirası olarak güncellendiğini de belirtti.  

SSK, BağKur, Emekli Sandığı emekli maaşlarında zam depremi! Maaşlar bir bir şekillendi! En düşük maaşı duyan inanamadı

3600 ek gösterge ile kim kaç lira maaş alacak? Tablo belli oldu! Şimdi ek göstergeli maaşlara bakın!

Bir yıl boyunca her ay 1.250 lira verilecek! Hesaplara yatıyor! Aile Destek Programı 26 Ekim 2022


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön