26 / 05 / 2024

Mazot ve gübre desteğinde flaş gelişme! Mazot ve gübre desteği nakit mi ödenecek? Çiftçiler hemen bakın!

Mazot ve gübre desteğinde flaş gelişme! Mazot ve gübre desteği nakit mi ödenecek? Çiftçiler hemen bakın!

Milyonlarca çiftçi, mazot ve gübre destekleriyle ilgili son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. İşte mazot ve gübre desteği ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...



Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, çiftçilerin mazot ve gübre desteği ile merak ettiği detaylara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tarımdanhaber'de yer alan habere göre; Bakan Kirişci'nin açıklaması, mazot ve gübre desteğini kredi olarak kullanmayan çiftçilerin 31 Mart 2023 tarihinde desteklerin nasıl ödeneceğine ilişkin soru işaretlerini giderdi.

Mazot ve gübre desteğinde flaş gelişme! Mazot ve gübre desteği nakit mi ödenecek? Çiftçiler hemen bakın! 

2022 yılı tarımsal destekler kararnamesinde erkene çekilen mazot gübre desteği ödemelerinden faydalanmak istemeyen çiftçilerin durumlarına ilişkin bir kesinlik bulunmuyorken, kafa karışıklığı artmıştı. 

Bakan Kirişçi, Tarım ve Orman Bakanlığı ile bağlı ve ilgili kuruluşlarının 2023 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda gerçekleştirdiği sunumda, mazot ve gübre desteklerinin bundan böyle çiftçilere nakit şekilde sağlanmayacağına, Ziraat Bankası kartlarına yükleneceğine dikkat çekti. 

<#resim34 

Bakanlık yetkililerinden konuya ilişkin açıklamalar geldi. Bakanlık yetkililerinin verdiği bilgilere göre, Bakan Kirişçi’nin bu açıklamasının mazot ve  gübre desteğinin ayni olarak ödenmesinin yalnızca erkene alınan desteklerini değil gününde yani 31 Mart 2023 tarihinde ödenecek destekleri de kapsadığı ifade edildi. Çiftçilere 2023 Mart ayını beklemeden mazot ve gübre desteklerini almaları tavsiye edildi. 

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank kampanyalarını peş peşe duyurdu! İşte kampanya detayları...

Kızılay KPSS şartsız personeller alacak! Yüksek maaşla iş fırsatını sakın kaçırmayın! Hemen başvurabilirsiniz!

KYK borçları, sicil affı, maske cezaları, işçilere fatura desteği... Milyonları ilgilendiren düzenleme yürürlükte!

Altın fiyatları tozu dumana kattı! Kenarda 1 gram bile altını olan acil bakın! Resmen uçtu! 9 Kasım 2022 altın fiyatları


Geri Dön