30 / 04 / 2024

Mazota bu geceden itibaren zam geliyor! Sosyal medyada dolaşan 'gizli zam' iddiası gündemi salladı

Mazota bu geceden itibaren zam geliyor! Sosyal medyada dolaşan 'gizli zam' iddiası gündemi salladı

Savaşın etkisiyle brent petrol yükseliş trendini sürdürüyor. Yükseliş Türkiye'de anında zam olarak pompaya yansıyor. Bu geceden itibaren motorine yüksek zam geleceği iddia edildi. Zam 2 liraya yakın olacak! Mazota zam haberinden sonra sosyal medyada dile getirilen iddialar gündeme oturdu.



Rusya Ukraya savaşının şiddetlenerek petrol arzında aksaklıklara neden olabileceği endişesiyle artış eğilimini sürdüren Brent petrolün varil fiyatı, yükselişini üst üste üçüncü güne taşıyarak yüzde 2,3 değer kazancıyla 110,9 dolara çıktı. Yükseliş nedeniyle Türkiye'de motorin fiyatlarına 16 Nisan 00:00 itibarıyla zam geleceği iddia edildi. Sosyal medyada dolaşan bir iddia ise gündemi sarstı. Mersin'in Tarsus ilçesinden yayın yapan Tarsus Gündem gazetesi Twitter hesabından mazota 1 lira 60 kuruş değil 3 lira 30 kuruş zam geleceğini iddia etti. Tarsus'ta bir petrolden akaryakıt aldığını iddia eden Tarsus Gündem gazetesi yazarı Cihan Kezer, bu gece yarısından itibaren geçerli olacağı söylenen zammın gündüz saatlerinden itibaren pompaya yansıtıldığını gece yarısından sonra pompaya zammın 1,79 lira daha geleceğini iddia etti. 

İDDİA DOĞRUYSA ZAM 3 LİRA 30 KURUŞ OLACAK!

Cihan Kezer'in söz konusu iddiası sosyal medyada gündem oldu. Eğer iddia doğru çıkarsa mazotun litresi 20 lira 26 kuruştan 23 lira 56 kuruşa çıkmış olacak.

Mazota bu geceden itibaren zam geliyor! Sosyal medyada dolaşan gizli zam iddiası gündemi salladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön