16 / 05 / 2024

MEB yaz okulu tarihleri 2023 resmen belli oldu! Yaz okulu ne zaman başlayacak, ücretli mi?

MEB yaz okulu tarihleri 2023 resmen belli oldu! Yaz okulu ne zaman başlayacak, ücretli mi?

Pek çok kişi tarafından merak edilen MEB yaz okulu tarihleri 2023 resmen belli oldu. Peki Yaz okulu ne zaman başlayacak? Yaz okulu ücretli mi?



Pek çok kişi tarafından merak edilen MEB yaz okulu tarihleri 2023 resmen belli oldu. Peki Yaz okulu ne zaman başlayacak? Yaz okulu ücretli mi?

NTV'de yer alan habere göre, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmış olan "Yaz Tatili ve 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Faaliyetleri" konulu yazı, Bakan Mahmut Özer'in imzasıyla tüm şehirlere de gönderildi.

Aktarılan detaylara göre, Bakan Mahmut Özer, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada bu sene tüm Türkiye'yi derinden üzen 6 Şubat deprem felaketi sebebiyle afet bölgesine öncelik verileceğini kaydetti.

Mahmut Özer konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra bölgedeki okullarda eğitim öğretime kademeli şekilde başlandığını hatırlatarak söz konusu bu süreçte ortaya çıkan öğrenme kayıplarının giderilmesi için "olağanüstü durumlarda eğitim, öğretim, yönetim ve işleyişe ilişkin alınması gereken tedbirler" çerçevesinde hareket edileceğini dile getirdi.

2022-2023 eğitim öğretim yılının 16 Haziran tarihinde sona ereceğini kaydeden Mahmut Özer, öncelikli olarak afet bölgesindeki 11 şehirde, 2022-2023 eğitim öğretim yılının 2. dönemindeki öğrenme kayıplarının giderilmesi için 1 Ağustos - 1 Eylül tarihleri arasında yaz okullarında destekleme ve yetiştirme kurslarının düzenleneceğini söyledi.

MEB yaz okulu tarihleri 2023 resmen belli oldu! Yaz okulu ne zaman başlayacak, ücretli mi?

Bakan Özer, bu kursların 2. sınıftan 12. sınıf düzeyine kadar verileceğini, bu bağlamda öğrenci ve öğretmenlere istedikleri şehir ya da ilçedeki okul ve kurumlarda kurslara katılma imkânı sağlanacağını söyledi.

Yine verilen detaylara göre, yaz tatili dönemi ile 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında yapılacak diğer çalışmalara da değinen Mahmut Özer: Matematik okuryazarlığını güçlendirmek, matematiği sevdirerek günlük yasam becerileriyle ilişkilendirilmesini sağlamak, İngilizce dil öğretiminde konuşma ve etkili iletişim becerilerinin geliştirilmesini sağlamak için İngilizce ve matematik derslerinden hazırlanmış olan çerçeve programları kapsamında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel örgün eğitim kurumlarının 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12. sınıflarında öğrenim gören istekli öğrenciler için 3 Temmuz - 1 Eylül 2023 tarihleri arasında ülke genelinde yaz okulları açılacağını söyledi.

Bakan Özer, "Ülke genelinde Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel örgün eğitim kurumlarında öğrenim gören 8 ve 12. sınıf öğrencileri ile mezunlara yönelik yine söz konusu bu tarihler arasında destekleme ve yetiştirme kursları yapılacak. Bilim ve sanat merkezleri bünyesinde bilim ve sanat alanlarında hazırlanan atölye programları çerçevesinde 2. sınıftan 12. sınıf düzeyine kadar öğrencilerin katılacağı yaz okulları açılacak." dedi.

Fiat Egea Hatchback'e gelen 10 bin TL'lik Mayıs 2023 indirimini kaçırmayın! Fiat Egea Hatchback fiyatları ne kadar?

Türk Hava Yolları 10 bin kişiyi işe alacak! İş arayanlara resmen son dakika müjdesi geldi! 

Evde bakım maaşı hesaplara yatırıldı mı? Evde bakım maaşı ne zaman yatırılacak? Evde bakım parası 9 Mayıs 2023 sorgulama


Geri Dön