27 / 04 / 2024

Meclis EYT gündemi ile toplanıyor! Deprem sonrası ne karar çıkacak! EYT ertelenecek mi?

Meclis EYT gündemi ile toplanıyor! Deprem sonrası ne karar çıkacak! EYT ertelenecek mi?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Meclis çalışmalarına ara vermişti. EYT son durum için gözler TBMM'nin açılacağı 28 Şubat tarihine çevrildi. İşte 21 Şubat 2023 EYT gelişmeleri...



EYT yasası, depremin ardından çıkan tartışmalar sonrası gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda onaylanan Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasasının ne zaman çıkacağı büyük merak konusu. Kahramanmaraş ve Hatay'da yaşanan depremlerinin ardından Meclis çalışmalarına ara verilmiş olması nedeniyle gözler Meclis'in açılacağı 28 Şubat gününe çevrilmiş vaziyette. İşte EYT son durum gelişmeleri...

EYT, TBMM KOMİSYONU'NDA KABUL EDİLDİ!

Emeklilikte Yaşa Takılanlara ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. 

EYT düzenlemesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı ve kabul edildi. Düzenlemenin, AK Parti ve MHP Milletvekillerinin çoğunluğu oluşturduğu komisyondan geçti. Düzenlemenin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçmesinin ardından EYT'nin yasalaşma sürecindeki üçüncü aşama da geride kaldı.

EYT İPTAL Mİ OLDU, ERTELENDİ Mİ?

EYT, Meclis aşaması sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile yürürlüğe girecekti. 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli 10 ilde gerçekleşen depremde çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Kahramanmaraş'taki 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından Meclis, çalışmalarına ara verdi.

MECLİS AÇILIŞ TARİHİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Meclis EYT gündemi ile toplanıyor! Deprem sonrası ne karar çıkacak! EYT ertelenecek mi?

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Meclis çalışmalarına verilen aranın 28 Şubat'a kadar uzatıldığını bildirdi.

GÖZLER KRİTİK TARİH 28 ŞUBAT'TA!

Elitaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Milletvekillerimizin büyük bir çoğunluğunun deprem bölgesinde olması sebebiyle siyasi partilerimizin mutabakatı ile TBMM çalışmalarına 28 Şubat 2023 tarihine kadar ara verilmesi kararlaştırılmıştır. Geçmiş olsun Türkiyem."

EYT GÖRÜŞMELERİ NE ZAMAN DEVAM EDECEK?

EYT görüşmelerinin 28 Şubat'ta Meclis açıldıktan sonra yapılması bekleniyor. Genel Kurul’daki görüşmelerden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasına sunulması planlanan düzenlemenin, Resmi Gazete’de yayımlanarak yasalaşması bekleniyor.

EYT'DEN KAÇ KİŞİ ETKİLENECEK?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön