29 / 04 / 2024

Medipol Üniversitesi'nin yıllık kira giderleri mecliste!

Medipol Üniversitesi'nin yıllık kira giderleri mecliste!

Bakanlığa bağlı birimlerin kullanımındaki binalara, bunlardan kiralık olanların sayısı ve yıllık kira giderleri meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, bakanlığa bağlı birimlerin kullanımındaki binalara, bunlardan kiralık olanların sayısına ve yıllık kira giderlerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Öztürk, sorusunun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Öztürk, ''Basında yer alan haberlerden, Sağlık Bakanı sayın Fahrettin Koca'nın kurucusu olduğu Medipol Üniversitesine ve TEBA Vakfı'na TCDD Misafirhanesi, TCDD Müze binası ile birlikte AOÇ imar planı kapsamındaki Maliye hazinesi arazisinden de 555 bin metrekarelik bir alanın verildiği öğrenilmiştir'' diye konuştu.

Öztürk, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Mayıs 2019'da Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 'kamu yararına dönük' eğitim hizmetlerinde kullanılmması koşuluyla Maliye Bakanlığı'na devredilen TEKEL'İN Unkapanı'nda bulunan binası Temmuz 2009'da Medipol Üniversitesi'ne verilmiştir.

2010'da ise Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü'nün Beykoz Kavacık'ta bulunan yaklaşık 220 bin metrekarelik arazisi önce Milli Emlak'a devredilmiş, ardından 49 yıllığına Metropolitan Eğitim ve Sağlık Vakfı Medipol Üniversitesi'ne kiralanmış, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi arazinin imar planları değiştirmiş ve yapılaşmanın önü açılmıştır.''

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk'ün soruları:

1- Medipol Üniversitesi, TCDD ek bina ve misafirhanesi için yıllık ne kadar kira ödemesi yapmaktadır?

2- Ülkemizde faaliyet gösteren vakıf veya devlet üniversitelerine ne kadar arsa ve bina tahsisi yapılmıştır? Bu tahsislerden Hazine ne kadar gelir elde edilmektedir?

3- Arsa ve bina tahsisi yapılan vakıf ve devlet üniversiteleri hangileridir? Bu tahsisi her bir üniversite için tadadi dökümü nedir?

4- Yeni kurulan üniversitelere Cumhuriyet dönemi tarihi binlarının tahsis edilmesinin nedeni nedir?

5- Yeni kurulan üniversitelere tahsis edilen binalar tarihi eser kapsamında mıdır? Binalar tarihi eser kapsamında ise yapılarda özüne aykırı bir tadilat yapılmaması konusunda bir şart getirilmiş midir?

6- Kamunun malı olan tarihi binalar hangi kriterler dikkate alınarak tahsis edilmektedir?

7- Tarihi eser kapsamında olan bu binalarda oluşacak tahribat nasıl giderilecektir? Binaların korunması ne şekilde olacaktır?

8- Bu binaların, bu üniversitelere verilmesi yerine müze olarak değerlendirilmesi neden düşünülmemektedir?


Geri Dön