27 / 04 / 2024

Mehmet Aydın'ın Uruguay’da villa inşa ettireceği ortaya çıktı!

Mehmet Aydın'ın Uruguay’da villa inşa ettireceği ortaya çıktı!

Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın'ın Uruguay’da Fernandino isimli bir iş insanıyla konut projesi için anlaştığı ortaya çıktı. Proje ile  Maldonado şehrinde yer alan Laguna Del Sauce’de 12 villa inşa edilecekti. 



Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın’ın Uruguay’da konut projesi inşa etmek içim anlaşmalar yaptığı ve sonrasında ise sözleşme imzaladığı ortaya çıktı. Ntv'de yer alan habere göre; Aydın'ın 2017’nin ve 2018’in başlarında Uruguaylı Fernandino adındaki bir iş insanıyla lüks tatil beldesi Laguna Del Sauce’da konut projesi için görüşme gerçekleştirdiği sonrasında 12 villa için anlaşma yaptığı ifade edildi. 

Savcılık iptal etti 

Uruguay’ın en lüks tatil beldelerinden biri olan Laguna Del Sauce’da inşa edilmesi hedeflenen  12 konutluk proje, Tosuncuk’un parasının kaynağının belirsiz olması nedeniyle Savcılık tarafından iptal edildi. Uruguay Savcılığı tarafından Chuy şehrinde gözaltına alınan Fernandino isimli iş insanının anlaşmayı doğruladığı söylenirken Savcılık Fernandino’nun Mehmet Aydın’ın sermayesinin yasa dışı olduğundan haberdar olduğunu aktardı. 

Mehmet Aydın ın Uruguay’da villa inşa ettireceği ortaya çıktı!

Mehmet Aydın’ın konut projesi için kendisini Uruguay polisinin takibine aldıran ve yakalanmasına neden 2014 model beyaz Ferrari 458 Spider aracını ve lüks yatını 2 milyon dolara karşılık olarak Uruguaylı ortağı Fernandino’ya verdiği ifade edildi. Savcılık, iş insanı Fernandino’nun, Aydın'ın yasadışı bir faaliyett neticesinde elde edilen varlıklarının niteliğini, menşeini, varış yerini ve gerçek mülkiyetinin belirlenmesini gizlemek ve engellemekte suçlandığını dile getirdi.

Lüks tatil beldesi 

Mehmet Aydın'ın iş insanı ile anlaşma yaptığı konut projesinin yer aldığı Laguna Del Sauce ise, Uruguay'ın en lüks tatil beldelerinden biri olarak biliniyor. Maldonado şehrinde bulunan Laguna Del Sauce’de Uruguay’ın oldukça  otelleri yer alırken villaların değeri 700 bin dolar ile 6 milyon dolar arasında değişiyor.

Mehmet Aydın'ın kaçak villası mühürlendi!


Geri Dön