02 / 05 / 2024

Mehmet Aygün: Avrupa 'da büyüyeceğiz!

Mehmet Aygün: Avrupa 'da büyüyeceğiz!

Türkiye 'de ilk Antalya 'da açtığı Titanic otel zincirini büyüten Mehmet Aygün, Almanya 'ya yöneldi. Berlin 'de biri yeni açılan, diğeri inşaat aşamasında iki otel yatırımı olduğunu belirten Aygün şžirketler Grubu Başkanı Mehmet Aygün, “50 milyon Euro ya



Türkiye 'de ilk Antalya 'da açtığı Titanic otel zincirini büyüten Mehmet Aygün, Almanya 'ya yöneldi. Berlin 'de biri yeni açılan, diğeri inşaat aşamasında iki otel yatırımı olduğunu belirten Aygün şžirketler Grubu Başkanı Mehmet Aygün, “50 milyon Euro yatırım yaptık. Avrupa 'da büyüyeceğiz ” dedi.

BUZDAĞINA çarparak batan efsanevi gemi Titanic 'in adıyla oteller zinciri kuran gurbetçi işadamı Mehmet Aygün, bu kez Almanya 'nın başkenti Berlin 'e demirledi. Berlin 'in merkezinde ilk otel açan Türk yatırımcılarından biri olan Aygün, şehrin doğu tarafında da ikinci otelinin inşaatına başladı. Almanya 'da Hasır restoran zinciriyle büyüyen ve Titanic adıyla Türkiye 'de otel zinciri kuran Aygün şžirketler Grubu Başkanı Mehmet Aygün, Almanya 'daki iki otel için 50 milyon Euro 'luk yatırım yaptıklarını söyledi.
Döner gibi çoğaltacak
Berlin 'de 226 odalı dört yıldızlı otellerini 15 gün önce açtıklarını dile getiren Aygün, şöyle konuştu: “Doğu Berlin 'in merkezinde ise inşaatına başladığımız 250 odalı proje, beş yıldızlı otel olacak. Bu şehirde sektörün nabzını yoklayıp oradan bütün Avrupa 'ya açılacağız. Dönerde olduğu gibi Türk otellerini Avrupa 'da çoğaltacağız. Almanya ve Avrupa 'nın ihtiyaç olan diğer şehirlerinde oteller yapmaya devam edeceğiz. Avrupa 'da Türk otel zinciri olarak yayılmayı hedefliyoruz. Türk müşteriler özellikle kendilerini evlerinde hissetsin istiyoruz. Otellerde hamam ve spa da var. ”
Türkiye 'de üç proje
Türkiye 'de de otel yatırımlarının sürdüğünü vurgulayan Aygün, biri Antalya 'da 6 'sı İstanbul 'da 7 otelin hizmette olduğunu, üç tane de proje halinde otelleri bulunduğunu belirtti. Aygün, “İstanbul Balmumcu 'da 60 milyon Euro 'luk otel projemiz var. 10 milyon Euro yatırım yapacağımız Bayrampaşa 'daki otel projesiyle ilk kez otel işletmeciliğine gireceğiz. Kendi yatırımlarımız dışında işletmecilik alanında da büyümek istiyoruz ” diye konuştu.

Hasır 'la restoranda büyümeye devam ediyor

HASIR markalı restoran sayısının 8 'e çıkardıklarını aktaran Mehmet Aygün, şöyle konuştu: “İyi, kaliteli çalışanlar bulabilsem her yere açarım. Burada bir standart ve kalite tutturmak lazım. Kaliteyi bozmadan açabilsek her yerde açarız. Bu alanda daha Avrupa 'yı doyuramadık, o nedenle Türkiye 'ye getirme planımız yok. Avrupa 'da açtığımız otellerin alt katlarında da Hasır restoran yapacağız. Berlin 'de bir tane de İtalyan restoranı açmayı düşünüyoruz. Türk yemekleri yerine başka tarz yemek arayan Türkleri hedefliyoruz. ”

Turizmi biliriz, başka sektörlere girmeyiz

AYGÜN şžirketler Grubu 'nda beş firma bulunduğunu dile getiren Mehmet Aygün, şöyle konuştu: “Aile fertleri olarak çalışıyoruz. İnşaatlarla beraber bugün 2 bin 500 kişiye istihdam sağlıyoruz. Turizm alanında devam edeceğiz, bildiğimiz iş bu. İnşaata ya da başka sektöre girme planımız yok. Herkes bildiği işi yapsın isteriz. Resort ve şehir otelciliğinde büyüyoruz. ”

Garsonlukla başladı

GİRESUNLU olan Mehmet Aygün, altı çocuklu bir aileden geliyor. Babasını kaybeden Aygün, küçük yaşta çalışmaya başlamış. Liseyi bitirdiği yıl dayısının yanına Almanya 'ya gitmiş. Küçük bir restoranda garsonlukla işe başlayan Aygün, ilk otelini Antalya 'da Titanic adıyla açtı.

Hürriyet/Hanife Baş


Geri Dön