29 / 04 / 2024

Mehmet Fazıl Türk kimdir?

Mehmet Fazıl Türk kimdir?

Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk kimdir? Mehmet Fazıl Türk, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Mehmet Fazıl Türk, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Mehmet Fazıl Türk...



Mehmet Fazıl Türk kimdir?

Mehmet Fazıl Türk, 1959 yılında Mardin'in Derik ilçesine bağlı Kasrı Kanco köyünde dünyaya geldi. İlkokulu Kasrı Kanco köyünde tamamladı. 


Ortaöğretimine Diyarbakır'da devam etti. Ailevi nedenlerden dolayı eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Babasının milletvekili olması nedeniyle bir dönem Ankara'da yaşadı. Sonraki yılarda aktif olarak siyasetle ilgilendi. 


Başta İnşaat Sektörü olmak üzere özel girişimci olarak çalışma hayatının içinde oldu.


Özellikle aile içi anlaşmazlıklar ve kan davalarında barış elçisi olarak bilinen M. Fazıl TÜRK; Birçok Sivil Toplum ve Mesleki oda Yönetim Kurulu Üyelikleri ve sade üyeliklerinin yanında Temiz Toplum Derneği Mersin Şubesi Onur Üyeliği yaptı. 


Bu görevleri sırasında, birçok ulusal ve uluslar arası yerel yönetimler toplantı ve seminerlerine katıldı.


1999 yılında HADEP'ten Mersin Akdeniz Belediye Başkanlığı'na aday olarak 1999–2004 ve 2009-2014 yılları arasında Mersin Akdeniz Belediye Başkanlığını başarıyla yaptı ve belediye başkanlığı döneminde Akdeniz Belediyesi Akdeniz Bölgesi'nde "En Başarılı Belediye" olarak seçildi. 


Mersin'in Akdeniz ilçesinin yıllardır çözülmemiş sorunlarını, halkla birlikte yönetme anlayışıyla çözüme kavuşturdu. 2014 yılında BDP'den Akdeniz Belediyesi Eş Başkanlığına tekrar seçilen Mehmet Fazıl TÜRK evli ve 7 çocuk babasıdır. 







Geri Dön