06 / 05 / 2024

Mehmet İşler: Foça turizmi canlandırılmalı!

Mehmet İşler: Foça turizmi canlandırılmalı!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve de Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge'yi makamında ziyaret etti



Foça turizmine ve bölgenin bekleyen sorunlarına yönelik plan ve projeler üzerine yapılan sohbette İşler, Foça'nın Ege'deki turizm pastasından hak ettiği payı alamadığını söyledi. Özellikle Club Med Foça'nın yeniden turizme katılmasının bölge turizmi ve yatak sayısına katkı sunacağını belirten İşler, işletmenin akıbetinin son derece önemli olduğuna değindi. İşler şu ifadelerde bulundu; "Birbirinden kıymetli doğal zenginliklere sahip Foça, dünyada son 7 medeniyetin üzerinde yaşadığı ve halen yaşanılan ender kentlerden bir tanesidir. Bugün Efes, Bergama gibi antik kentlerimiz var ama Foça gibi halen devam eden bir medeniyet yoktur. Ancak Foça tüm avantajlarına rağmen Ege'deki turizm pastasından hak ettiği payı alamamakta. Foça'da Club Med hala bir ayıp olarak hizmete kapalıdır. Bu sadece Foça'nın değil, İzmir'in, hatta Türkiye'nin bir ayıbıdır. Bugün 36 milyon turist sayısına ulaştığımız bu endüstrinin ilk tohumları güzel ve nadide ilçemiz Foça'da, Club Med ile atılmıştır. Tüm turizm sektörü paydaşları bu tarihi tesise sahip çıkmalıdır. Club Med sektörün bir itibar noktası, resort turizmin miladıdır. Yeni yatırım, yeni dinamizm; değişim, dönüşüm demektir. Gelecek nesillere miras bırakacağımız bu güzel ilçenin istikbalini ancak turizm şemsiyesi altına girerek kurtarabiliriz." 


KAYMAKAM ULUGÖLGE: SEKTÖRÜN YANINDAYIZ

Daha önce Mardin'de Vali Yardımcılığı görevinde bulunduğunu, dolayısıyla turizme yakın olduğunu ifade eden Kaymakam Ulugölge, İşler'in ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sektörle el ele verip Foça'nın turizmden yeterli payı alabilmesi için çalışmalarını yoğunlaştıracağını belirten Ulugölge, "Turizmin gücünün ve öneminin farkındayız. Ancak Foça'nın sahip olduğu turizm potansiyelini yeteri kadar açığa çıkaramaması bizleri daha fazla sorumluluğa itiyor. Foça'nın da bu potansiyelini yeterince açığa çıkaramamış olduğunu görüyoruz. Sektör ile el ele vererek, Foça ve İzmir'in turizm potansiyelini açığa çıkarabilmesi, turizmden yeteri payı alabilmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Star


Geri Dön