06 / 05 / 2024

Mehmet İşler: İzmir turizmde hak ettiği yerde değil!

Mehmet İşler: İzmir turizmde hak ettiği yerde değil!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Kanal 35'te 'Yeni Vizyon' isimli sohbet programına konuk oldu.



Sohbet havasında geçen programda; Turizm sektörü masaya yatırıldı. Turizm sektöründe yaşanan sorunları ve sektörün beklentilerini dile getiren Başkan İşler, İzmir'in turizmde hak ettiği yerde olmadığını söyledi. 

Yeni Vizyonda  İzmir  turizmine dair çarpıcı açıklamalar yapan Mehmet İşler, "Türkiye'de turizm hep ileri doğru gidiyor. Bu mecradan herkes testisini dolduruyor. Bir tek dolduramayan İzmir" dedi. 


Aziz Kocaoğlu'nu turizm fuarlarında görmek istiyoruz İzmir'in yeterince tanıtılmadığını öne süren Başkan İşler, İzmir Biiyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na çağrıda bulundu. 

Sektör adına Başkan Kocaoğlu'ndan tanıtım noktasında destek isteyen Başkan İşler, şöyle konuştu: "Tek bir şey istiyoruz sektör olarak. 

Diyoruz ki bize lütfen tanıtım platformunda bize destek versin. Biz de İzmir Büyi'ıkşehir Belediye Başkanını fuarlarda görelim. O insanların ne dediklerini size iletelim. Saha da bir bir olsa bizimle aracılarla anlatmak yerine bizzat gösterebilmek sansına sahip olacağız. 

Dolayısıyla İzmir'i topyekun bir şekilde, Aziz Kocaoğlu mantığıyla birleştirerek uluslararası platformlar da daha çok sesimizi duyuracağız. 


Çok güzel şeyleri takdir etme yönümüz olduğu kadar eksikleri söyleyebilmeliyiz. çünkü biz reel sektörüz ve yaşamak zorundayız.Biz çalışacağız bu devlete vergi vereceğiz.İstihdam yaratacağız.İşçilerimize maaş ödeyeceğiz. 


Tesislerimize yatırını yapacağız" "Antalya'nın turiste ihtiyacı var da İzmir'in mi yok?" "Sektörün temsilcileri olarak bizler ve bu şehri yönetenlerle birlikte bir kriz masası yaratılarak, İzmir bu kadar zenginliğin içerisinde niçin bu kadar fakir kaldığını sorgulanması yapılması gerekli" diyen Başkan İşler, sözlerine şöyle devam etti: "Biz turizmciler olarak bizim cebimiz de paramız var. Biz bu ülkeye ve bu ülkenin incisi olan güzel İzmir'imize yatırım yapmak istiyoruz. İstiyoruz ki bu şehrin uluslararası platformda her alanda tanıtımının yapılması, agoramız, Bergama'mız, Foça'mız var. İzmir Büyükşehir çıksın söylesin tanıtım bütçesine ne kadar pay ayırdı. O bütçe için hangi fuara katıldı. Antalya Büyükşehir Belediye başkanımızı her uluslararası turizm fuarlarında görüyoruz. Antalya'nın turiste ihtiyacı var da İzmir'in mi yok?" Türkiye turizmde büyüyor, İzmir küçülüyor Türkiye de büyüyerek ilerleyen tek sektörün turizm sektörü olduğuna dikkat çeken Başkan İşler, sözlerine şöyle devam etti: "Sektörümüz her sene yüzdesel bir artış gösteriyor. 


Bir sektör düşünün son 10 yılda kendini 3'e katlamış. Böyle bir sektör yok Türkiye'de. 

Dolayısıyla 2013 yılını 2014 kıyasladığımız da geçen ay bugüne göre yüzde 7-8 bir artış göstermiş Türkiye genelinde, bunu bir söylemiyoruz rakamlar konuşuyor.Geçen yıl bizim için parlak bir yıldı.Bu sene onu geçtiğimize göre bu yıl geçen seneden daha iyi. Türkiye'de turizm hep ileri doğru gidiyor. Bu mecradan herkes testisini dolduruyor. Bir tek dolduramayan İzmir." 

Yeni Ekonomi


Geri Dön