27 / 04 / 2024

Mehmet Kızıldaş kimdir?

Mehmet Kızıldaş kimdir?

Malatya Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş kimdir? Mehmet Kızıldaş, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Mehmet Kızıldaş, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Mehmet Kızıldaş...



Mehmet Kızıldaş kimdir?

Mehmet Kızıldaş, 1955 yılında Arguvan Çayırlı Köyünde doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Arguvan’da tamamlayıp Sivas Öğretmen Okulunu 1974’te bitirdi. 


Sivas Şarkışla, Arguvan Çayırlı Köyü ve İstanbul’da toplam 12 yıl boyunca öğretmenlik ve idarecilik görevlerinin yanı sıra ayrıca TÖB-DER yöneticiliği de yaptı. 1986 yılında öğretmenlikten ayrılarak serbest ticaretle uğraşmaya başladı. 


Arguvan ve Köyleri Sosyal Yardımlaşma Derneği kurucu üyelerinden ve kurulu üyesidir. Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı kurucu üyesi olup 2010 - 2014 yılları arasında Vakıf Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Uluslararası Arguvan Türkü Festivali düzenleme ana komitesinde sorumluluk aldı. 


Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl yönetim Kurulu üyeliği, il delegeliği ve partinin çeşitli kademelerinde görev yaptı. Emekli evli ve iki çocuk babasıdır.


Mehmet Kızıldaş'ın Mesajı:

"Sevgili Arguvanlılar,

Önümüzdeki beş yıllık hizmet süresince hiçbir ayırım gözetmeksizin her mahallemize eşit hizmet götüreceğimizden kimsenin kaygısı olmasın. Bizim için aslolan, Arguvan’ın birlik ve bütünlüğüdür. Arguvan’ı Arguvan yapan değerlerden hiç taviz vermeden, kültürümüzü yaşatarak Malatya ve Türkiye’de ulaştığımız saygınlık seviyesini daha da yükselterek, yaşanabilir, çağdaş bir kent olma yolunda, halkımızın da desteği ile sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışacağız.


Önümüzdeki beş yıllık hizmet süresince Arguvan adına iyi ve güzel şeyleri hep beraber yaşamak dileği ile saygılar, sevgiler sunuyoruz."


Malatya Milli Eğitim binası tadilata alınıyor!



Geri Dön