29 / 04 / 2024

Mehmet Müezzinoğlu: 5 şehir hastanesi projesi için YPK kararı çıktı!

Mehmet Müezzinoğlu: 5 şehir hastanesi projesi için YPK kararı çıktı!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, şehir hastaneleri projelerinde sürecin devam ettiğini ve 5 hastanenin YPK onayının tamamlandığını açıkladı. Sağlık Bakanlığı 2015 bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüldü.



Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, şehir hastaneleri projelerinde sürecin devam ettiğini ve 5 hastanenin YPK onayının tamamlandığını açıkladı. Sağlık Bakanlığı 2015 bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüldü. Bakan Müezzinoğlu, komisyonda dağıttığı sunum kitapçığında ve sunumunda vefat eden Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Mevlüt Aslanoğlu'nu andı. Müezzinoğlu komisyonda yaptığı sunumda, araç takip sistemi benzeri her bir ürün için izleme imkanı veren uygulamanın tıbbi cihazlar için de geçerli olacağını açıkladı. Sunumda, Türkiye'nin 50 bin 541 yatak kapasitesinin şehir hastaneleri projesi kapsamında inşaatının devam ettiği, 52 bin yataklık altyapının da yeni hastaneler inşasıyla yenileneceği belirtildi. 


İlaç gideri düşecek Sağlık Bakanlığı'nın en önemli koruyucu girişimlerinden biri olan obeziteyle mücadelede, sağlıklı beslenme ve hareket etmeyi ön plana aldıklarını kaydeden Müezzinoğlu, bisiklet yolu yapan belediyelere toplam 1 milyon bisiklet verilmesi yönünde bir proje geliştirdiklerini açıkladı. Bağımlılıkla mücadele konusunda da bir eylem planının hazırlandığını belirten Sağlık Bakanı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılacağı bir toplantı ile bu planın kamuoyuna açıklanacağını bildirdi. 


Müezzinoğlu, tartışma konusu haline gelen şehir şebeke sularının bakanlık bünyesinde incelendiğini, sonuçların internet sitesinden ilan edilmesine yönelik karar aldıklarını belirtti. 

Hem içeride hem de dışarıda eylem Sağlık Bakanlığı bütçesinin görüşüleceği TBMM'de eylemler de yapıldı. Sağlık Emekçileri Sendikası üyeleri. Bakanlık Bütçesi'nin görüşülme saatinin 12.00'ye alındığından habersiz olarak saat 10.00'da TBMM Dikmen kapısında toplandı. Basın açıklaması için görüşmelerin başlayacağı saate kadar beklemek istemeleri üzerine ise polis izin vermedi ve ardından da biber gazı ile müdahale etti. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ise CHP'li milletvekilleri pankart ve tişörtlerle eylem yaptı. Ellerinde, "diren vatandaş hastalanma", "diren dişhekimi,", "diren hekim" dövizleri taşıyan milletvekilleri, bu sloganların yazıldığı tişörtler giydi. 


Bakan tarafından Komisyon'a verilen sunumda, Türkiye'nin ilaç giderlerinin 2015 yılında düşeceği öngörüldü. Sunumda, 2014 sonu itibariyle ilaç giderleri 17 milyar 629 milyon TL hesaplanırken, 2015 için 16 milyar 951 milyon TL'lik ilaç gideri tahmini yapıldı. 


4 yılda 47 bin Suriyeli doğdu 

Sunuma göre, Suriyeli sığınmacılara 6 milyonu 2014 olmak üzere geçen 4 yılda 8 milyon 36 bin muayene hizmeti verildi. 255 bini 2014'te olmak üzere 312 bin kişi yatarak tedavi edildi. 215 bini 2014'te olmak üzere 249 bin ameliyat yapıldı. 783 bin kişi aşılandı. Suriyeliere 4 yılda 46 bin 976 doğum yaptırıldı.


Dünya


Geri Dön