29 / 04 / 2024

Mehmet Özhaseki: Deprem bölgesinde en geç 1.5 yıla kadar teslimler tamamlanacak!

Mehmet Özhaseki: Deprem bölgesinde en geç 1.5 yıla kadar teslimler tamamlanacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremden etkilenen 11 şehirdeki hummalı çalışmalar ile ilgili bilgi verdi ve en geç 1-1.5 seneye tümüyle bütün hak sahiplerinin evlerinin teslim edileceğini belirtti.



Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından, inşası kısa sürede tamamlanan ilk 41 bin konut ve 5 bin köy evi, hak sahiplerine teslim ediliyor. Dün Osmaniye’de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla düzenlenen Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni’nde, 1976 kalıcı konutun teslimi vatandaşlara yapıldı. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, törende önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki, 6 Şubat depremlerinin bin yıl boyunca yaşanan en büyük felaket olduğuna dikkat çekti. 

Mehmet Özhaseki: Deprem bölgesinde en geç 1.5 yıla kadar teslimler tamamlanacak!

Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan habere göre; Bakan Özhaseki, depremlerden sonra geçen bir senede hiç durmadan çalıştıklarının altını çizdi ve "Konutlarımızı dağıtmaya başladık. Hak sahibi olan vatandaşlarımız evlerine kavuşunca onların yüzündeki mutluluk dünyaya değer. Şimdi bazı kardeşlerimiz kura çekiminde konutlarının çıktığını görecekler. Çıkmayan kardeşlerim lütfen üzülmesinler. Onların konutların da en kısa zamanda teslim etmeye çalışıyoruz" diye konuştu. 

Mehmet Özhaseki, en geç 1-1.5 seneye tümüyle bütün hak sahiplerinin evlerinin teslim edileceğini dile getirdi ve binaları deprem gerçeğini bilerek inşa ettiklerinin altını çizdi. 

Özhaseki, "Konutlarımızı  iş yerlerimizi, küçücük bir kulübe bile yapıyorsak bunu depreme uygun inşa etmek zorundayız" ifadelerini kullandı. 

Mehmet Özhaseki: Deprem bölgesinde en geç 1.5 yıla kadar teslimler tamamlanacak!

6 Şubat depremlerinden sonraki 1 senede Bakanlık olarak neler yaptıklarını da anlatan Bakan Özhaseki, en uygun zeminlerde yerler tespit ederek inşaatlara başladıklarını, şimdi deprem bölgesindeki rezerv alanlarda 207 bin bağımsız bölümün yapımının sürdüğünü belirtti. 

Mehmet Özhaseki, söz konusu açıklamasında "Şehir merkezlerinde 50 bin konutun, köylerde ise 50 bin çelik köy evinin de yapımına başlanmış halde. 5 tona yakın çelik, aralarında taş yünü, dışında betopan, içinde alçıpanlarını koyarak; sağlam, 9 şiddetinde bile deprem yaşansa yıkılmayacak konutlar inşa ediyoruz. Toplamda 307 bin adet konutumuzun yapımı hızla sürüyor" şeklinde konuştu. 

Özhaseki, 46 bin konutu teslim ettiklerini, gelecek bir ay içinde de bu sayının 75 bine yükseleceğini belirtti ve "Yani yine burada da kura çekmeye devam edeceğiz. Ondan sonra da sene sonuna kadar her ay bitirdiğimiz teslim aşamasına gelen 15- 20 bin civarında konutumuzu da yine sizlere teslim etmeyi sürdüreceğiz" ifadelerine yer verdi. 

'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist, 1 ay Antalya'da otelde kalacak!

2024 yılı inşaat metrekare maliyet fiyatları belli oldu! 

Çocuk başına ortalama 5 bin 330 TL hesaplara yattı! Bakan Göktaş: Bu ay 872,4 milyon TL'lik SED ödemesi yapıldı!


Geri Dön