16 / 05 / 2024

Mehmet Şimşek sonrası beklentiler değişti! İslam Memiş'ten bomba tahmin

Mehmet Şimşek sonrası beklentiler değişti! İslam Memiş'ten bomba tahmin

Ekonominin yeni patronu Mehmet Şimşek ile beraber faiz, döviz kurları, enflasyon, KKM gibi konularda nasıl adımlar atılacağı ve piyasaların gelecekteki olası seyri merak edilmekte. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, akıllardaki tüm sorulara ilişkin detaylı yorumlarını açıkladı.



EKONOMİDE MEHMET ŞİMŞEK’İN YANSIMALARI NASIL OLACAK?
İslam Memiş’in TGRT Haber yayınındaki son dakika değerlendirmelerinden önemli satır başları şu şekilde:

“Kısa vade için pozitif bir etkisi mutlaka olacaktır özellikle yabancı yatırımcıların almış oldukları son pozisyonlara baktığınız zaman Mehmet Şimşek şu anda en iyi isim olarak görüldü. Mehmet Şimşek ile birlikte mutlaka yapısal bir reform ve zihniyet reformu başlar olması gerekiyor ve bunu yapacaktır. Şimşek’in özelliklerinden bir tanesi de kemer sıkma politikalarıdır. Çalışarak ve üreterek ve dışarıya satarak kazanmayı seven bir isim. Şimşek’in politikasında bir rehavet değil ama biraz daha teknik ve kemer sıkma politikasının özelikle miras ve varlık tarafında yeni vergilerin gelmesini çok güçlü buluyorum. Özellikle kamu ihalelerinde şeffaflığı çok öne koyan bir isim. 

BORSADA YÜKSELİŞ SÜRECEK Mİ?
Geçen hafta borsa tarafında yaşanan yükselişler özellikle Mehmet Şimşek’in etkisi olduğunu söyleyebilirim. BİST 100 endeksinde yükselişle haftaya başlarız, 6 bin puan seviyesini hedef alan bir yükseliş trendi zaten bu yıl bekliyorduk ve bu gerçekleşme ihtimali güçlendi.

Geçen hafta özellikle Kapalıçarşı piyasasında fiziki olarak insanların ciddi olarak döviz ve altın bozdurduğu gözlemlendi ve bir TL talebi oluştu. Çünkü Mehmet Şimşek ismi ciddi ciddi konuşulmaya başlanmıştı. Mehmet Şimşek’in adının kesinleşmesinin sonrasında borsadaki rallilerin ve döviz kurlarındaki düşüşün kaçınılmaz olduğunu da görmüş olacağız. Yine de rehavete kapılmamak lazım. Özellikle vatandaşlarımızın bu iyimserliği bir fırsata çevirmesi gerekiyor. Yatırım yapacak olanlar, düğün yapacak olanlar, borsada birikimi olanlar kesinlikle döviz ve altın olarak borçlanmaması gerekiyor. Eğer hane halkımız bu tür hamlelere dikkat ederse avantajlı olur.


Geri Dön