28 / 04 / 2024

Mehmet Şimşek: Vergi affına karşıyım!

Mehmet Şimşek: Vergi affına karşıyım!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir televizyon kanalında açıklamalar yaptı. Mehmet Şimşek, ' Vergi affına karşıyım ' dedi. Şimşek, yapılandırma yasasının vergi uyumunu bozduğunu dile getirdi.



Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir televizyon kanalında açıklamalar yaptı. Son dönemdeki yüksek faiz tartışmalarını değerlendiren Şimşek, faizlerin inmesini arzulamanın, daha çok yatırım ve istihdam için son derece doğru olduğunu, ancak ülkenin birçok sorunu bulunduğu için bunları dengeli götürme arayışının ortaya çıktığını söyledi. Şimşek, "Başbakanımız onu da istemiyor, zaman zaman verimlilikten bahsetmiştir. Birçok husus var bunları dengeli götürmemiz lazım. Faizleri çok hızlı düşürürseniz, sadece yatırım artmaz tüketim de artar" dedi. Şimşek, kamuoyunda "vergi affı" olarak adlandırılan düzenlemenin sorulması üzerine, prensip olarak af ve af algısı uyandıran düzenlemelere karşı olduğunu söyledi. 


YAPILANDIRMA YASASI 

Düzenlemeye bakıldığında bunun af yerine yapılandırma olarak görülebileceğini belirten Şimşek, esnaf ve iş dünyasından bu yönde bir talep olduğunu ifade etti. Şimşek, bu durumun vergi uyumunu bozduğunu dile getirdi. 


Takvim


Geri Dön