29 / 04 / 2024

Mehmet Üzen: Devlet akıllı ev sistemlerine destek vermeli!

Mehmet Üzen: Devlet akıllı ev sistemlerine destek vermeli!

Türkiye Elektrik Elektronik Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Üzen, akıllı ev sistemlerinin öneminden bahsetti. Üzen, devletin bu konuda destek vermesi gerektiğini söyledi.



SİSTEMİN en büyük avantajının kullanıcı açısından güvenliği sağlaması olduğunun altını çizen Üzen, " Bunun yanı sıra hem tasarruf hem de konfor sağlamasıdır. Sistem her şeyden önce diğer akıllı evlerden avantajı kırmadan, dökmeden, hiçbir şekilde binaya hasar vermeden kurulabilmesidir. Bunun yanı sıra kablosuz haberleşme prizleri kuruyoruz. Elektronik vana takıyoruz. Biz burada her şeyden önce güvenliği en üst seviyede tutuyoruz. Çünkü güvenlik insanlar için çok önemli bir konudur. Ülkemizde malum hırsızlık olayları artıyor. Bu tür şeylerin önlenmesi gerekiyor. Kullanıcı bu sistem sayesinde bunların hepsinden faydalanabiliyor. Kullanıcının isteğine göre sisteme her şey adapte edilebiliyor. Evde olmadan uzaktan kontrol yapılabiliyor" dedi. 


"HAYATI RAHATLATIYOR"

 Enerji açısından kullanıcıya yüzde 25 enerji tasarruf sağladığını kaydeden Üzen, "Malum günümüz Türkiye'sinde enerji açığımız var. Enerji açığını akıllı evlerin devlet tarafından desteklenerek daha aşağı düşürebiliriz. Her geçen gün aile bireyleri artıyor. Bu artıkça enerji açığı da ortaya çıkıyor. Bunun önüne akıllı ev sistemleriyle geçebiliriz. Doğalgazda ise yüzde 40'a varan bir tasarruf sağlıyor. Akıllı telefonla evinizi rahat bir şekilde kontrol edebilirsiniz. Kısacası evde olsanız da olmasınız da evinize hakimsiniz. Akıllı ev sistemlerinin bundan sonra günümüz Türkiye'sinde kullanılması gerekiyor. Devlet destek vermesi gerekiyor. Bunun maliyeti tüketicinin kullanacağı sisteme göre değişiyor. 2 bin 500 ila 10 bin arasında değişebiliyor. Hayatı rahatlatıyor" diye konuştu. 


Yeni Manisa Gazetesi


Geri Dön