14 / 05 / 2024

Melen Projesi kapsamında su havzasında kalan evler tahliye edilecek!

Melen Projesi kapsamında su havzasında kalan evler tahliye edilecek!

Melen Projesi kapsamında su havzasında kalan evler tahliye edilecek. Ortaköy Belediye Başkanı Cemal Angın, yaptığı açıklamada, yaklaşık yüz hane sakininin yaşadığı Cuma Mahallesi'nde vatandaşların evlerini yavaş yavaş boşaltmaya başladıklarını söyledi.




DSİ Genel Müdürlüğü, Kocaali ilçesindeki Ortaköy beldesi sakinlerine tebligat göndererek su havzasında kalan evlerini tahliye etmelerini istedi. Ortaköy Belediye Başkanı Cemal Angın, yaptığı açıklamada, yaklaşık yüz hane sakininin yaşadığı Cuma Mahallesi'nde vatandaşların evlerini yavaş yavaş boşaltmaya başladıklarını söyledi. DSI'nin hane sahiplerine tahliye için bir ay süre tanıdığını anlatan Angın, "Kamulaştırması bitmiş olan, yaklaşık 100 haneden oluşan Cuma Mahallesi, baraj çalışma alanına giriyor. Herhangi bir hayati risk oluşmaması amacıyla kamulaştırması tamamlandığı için DSI'nin tahliye talebi var. Vatandaşlarımıza boşaltaıa tebligatları gelmeye başladı fakat önceden hazırlığı olmayanlar var. Bu da ayn tepkiye neden oluyor. 

Kamulaştırma bedellerini aldık ama açıkçası hazırlık yapmadık. Belediye olarak Caferiyc bölgesinde TOKI ile projemiz vardı fakat bu da çeşitli nedenlerden ötürü uzadı. Birlikte yaşamak için geliştirdiğimiz bu projede gecikme söz konusu oldu." dedi


Yeni Asya


Geri Dön