29 / 04 / 2024

Melih Gökçek'ten Maltepe Havagazı Fabrikası açıklaması!

Melih Gökçek'ten Maltepe Havagazı Fabrikası açıklaması!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek Fabrikadan asbest yayıldığı iddiasıyla ilgili açıklama yaptı. Gökçek, "Oda ve dernekler, şimdi de her türlü bilimsel önlemi almamıza karşın, ideolojik davranış içinde bulunmaya ve halkı tedirgin etmeye devam ediyor" dedi.



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yıkımına başlanan Maltepe Havagazı Fabrikası'ndan çevreye asbest yayıldığı iddialarına ilişkin, "Oda ve dernekler, şimdi de her türlü bilimsel önlemi almamıza karşın, ideolojik davranış içinde bulunmaya ve halkı tedirgin etmeye devam ediyor." ifadesini kullandı.


Gökçek, yaptığı yazılı açıklamada, fabrikadaki asbestli bölümün söküm işlemleri için tüm önlemleri aldıklarını, işlerin uzman firma tarafından lisanslı elemanlarla gerçekleştirildiğini belirtti.


"İdeolojik çıkarlar peşinde koşan" oda ve grupların, yıllar önce kuraklık sıkıntısı nedeniyle Kızılırmak'tan su getirildiğinde de bunun arsenikli olduğu iddiasında bulunduğunu kaydeden Gökçek, benzer yaklaşımın tekrarlandığını savundu.


Gökçek, "Oda ve dernekler, şimdi de her türlü bilimsel önlemi almamıza karşın, ideolojik davranış içinde bulunmaya ve halkı tedirgin etmeye devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu. 


Havagazı fabrikasının yıkım işlerinin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile koordineli yürütüldüğüne dikkati çeken Gökçek, açıklamasında "Fabrikanın santral odasında olduğu bildirilen asbestli kısmı söküp, özel bir şekilde paketleyip, yine özel araçlar eşliğinde İzmit'teki imha tesislerine götüreceğiz. Odalar, kimin yaptığı ve kime yapıldığı bilinmeyen asbest ölçümleriyle Ankaralıları endişelendirmeyi bıraksınlar, kendi görevlerini yapsınlar." ifadelerine yer verdi.


AA


Geri Dön