29 / 04 / 2024

Memur maaşlarında 2023 depremi! Tüm maaşlar tek tek hesaplandı! Kimin maaşı kaç lira olacak? 

Memur maaşlarında 2023 depremi! Tüm maaşlar tek tek hesaplandı! Kimin maaşı kaç lira olacak? 

Milyonlarca emekli ve memurum beklediği yeni yıl zammı için sona yaklaşıldı. Peki en düşük memur ve memur emeklisi maaşı kaç lira olacak? Zamlı memur maaşı ne kadar olacak? İşte memur Ocak zammı ile ilgili merak edilen tüm detaylar...



Milyonlarca emekli ve memurum beklediği yeni yıl zammı için sona yaklaşıldı. TÜFE'nin açıklanmasıyla milyonlarca memur ve memur emeklisi ile işçi, esnaf ve çiftçi emeklilerinin maaşlarına gelecek zam da belli olacak.

Memur ve emekliler maaşlarına toplu sözleşme zammına ilave olarak; enflasyon farkı da alacaklar. 

Memur ve memur emeklisi dört gözle 2023'te yapılacak zammı bekliyor. Türkiye İstatistik Kurumu, Aralık 2022'ye ilişkin enflasyonu 2 Ocak Pazartesi günü saat 10.00'da duyuracak. Bunun ardından milyonlarca memur ve emeklisine yılın ilk yarısında verilecek maaş zammı kesinleşecek.

Memur maaşlarında 2023 depremi! Tüm maaşlar tek tek hesaplandı! Kimin maaşı kaç lira olacak? 

Toplu sözleşme gereği memur ve memur emeklilerinin ocak maaşlarında enflasyon farkı olacak. Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak tarihinde alacak. Ek zam görüşmelerinin de enflasyon rakamı belli olduktan sonra başlayacağı öngörülüyor. 

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu konu ile ilgili açıklamasında, Aralık ayında asgari ücret, Ocak ayında ise memur ve emekli maaşlarına yönelik düzenleme yapılacağını vurguladı. 

Peki memur ve memur emeklisi maaşına ne kadar zam yapılacak? En düşük memur ve memur emeklisi maaşı kaç lira olacak? Zamlı memur maaşı ne kadar olacak? İşte memur Ocak zammı ile ilgili merak edilen tüm detaylar...


Geri Dön