30 / 04 / 2024

Memur maaşlarında zam oranı ne olacak?

Memur maaşlarında zam oranı ne olacak?

Yarın açıklanacak enflasyon oranı ile beraber memurlara yapılacak zam oranları da belli olacak.  6 aylık yüzde 19.91 olan TÜFE tahminine göre, yüzde 16.91 enflasyon farkı bekleniyor



2022 memur zam oranının ne olacağı merakla beklenirken, yarın açıklanacak enflasyon rakamları sonrasında 4 milyon memur için çifte zam imkanı da olacak. Mynet'te yer alan habere göre; Aralık ayı enflasyon rakamıyla beraber memurların alacağı fark da kesinlik kazanacak. Son yapılan toplu sözleşmeye göre memurlar bu ay yüzde 5 zam alacak. 6 aylık yüzde 19.91 olan TÜFE tahminine göre, yüzde 16.91 enflasyon farkı beklenirken bu durumun gerçekleşmesi durumunda 2022 memur zammı 5+16.91 olarak hesaplanacak. Böylelikle memur maaşlarına yapılacak zam oranı yüzde 21.91'e ulaşacak. Ancak memurlara ve memur emeklilerine ek protokol ile ilave bir zam yapılması da olası haller arasında. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de katıldığı canlı yayında emekli ve memur zammı konusunda açıklama yapmış, "Hazine, sabit gelirliler konusunda kesinlikle sıkıntı çıkarmayacak." ifadelerini kullanmıştı.

4 milyon memurun gözü yarın açıklanacak enflasyon rakamlarında Aralık enflasyonu ile beraber 6 aylık enflasyon rakamı ortaya çıkacak. 5 aylık enflasyon yüzde 10.48 olmuştu. Bunun üzerine gelecek Aralık enflasyon ile beraber memurlar için fark almak da kesinleşecek. Kamu çalışanları toplu sözleşme zammının üzerinde oluşan enflasyon kadar fark da alıyor.

Memur maaşlarında zam oranı ne olacak?

MEMUR MAAŞLARINA FARK OLARAK YANSIYACAK

Bu sene Temmuz ayında yüzde 3 oranında zam alan memurlar bunun üzerinde oluşacak enflasyonu da fark olarak maaşlarında görecek.

TOPLU SÖZLEŞMEYE GÖRE ALACAĞI ZAM

Son yapılan toplu sözleşmeye göre memurlar bu ay yüzde 5 zam alacak. Ayrıca 6 aylık enflasyonun yüzde 3'lük Temmuz zammının üzerindeki kısmı da fark olarak ödenecek. Buna göre memurların Ocak zammı 5 aylık enflasyona göre 5 + 7.48 oldu.

2022 MEMUR ZAMMI YÜZDE 21.91 OLABİLİR

6 aylık yüzde 19.91 olan TÜFE tahminine göre, yüzde 16.91 enflasyon farkı olması bekleniyor. Bu  durumda ise memurların zammı 5+16.91 olarak hesaplanacak. Buna göre de zam oranı yüzde 21.91 olacak.

Memur maaşlarında zam oranı ne olacak?

MEMURLAR İÇİN EK ZAM DA GÜNDEMDE

Ancak memurlara ve memur emeklilerine ek protokol ile ek bir zam yapılması da gündemde. Bu konuda yarın enflasyon oranı açıklandığında kesinlik yaşanacak.

BAKAN NEBATİ'DEN EMEKLİ VE MEMUR ZAMMI AÇIKLAMASI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de katıldığı canlı yayında emekli ve memur zammı konusunda açıklamalarda bulundu.

Memur maaşlarında zam oranı ne olacak?

Bakan Nebati "Hazine, sabit gelirliler konusunda kesinlikle sıkıntı çıkarmayacak. Asla disiplinsizliğe yol açmayacağız. Doğru hesap, doğru kitap. Maliye politikalarında ve bütçede asla disiplinsizliğe yol açmayacağız. Gelirlerimiz artarken bunu bir yerlerde istifliyim anlayışına sahip değiliz." şeklinde konuştu.

MEMUR-SEN’DEN MEMURA EK ZAM AÇIKLAMASI

Sosyal Güvenlik Kurumu 6. Olağan Genel Kurulu, SGK Konferans Salonunda yapıldı. Genel Kurul’da bir konuşma gerçekleştiren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamu görevlilerinin temel beklentilerinden biri olan ve çalışma düzeninde adaletin sağlanması için 3600 ek gösterge konusunda yapılan çalışmalara Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yapacağı katkıyı önemsediklerini ifade ederek, 3600 ek gösterge başta olmak üzere göstergelerin yeniden düzenlenmesi, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi konularına ilişkin imza altına alınan toplu sözleşme hükümlerinin gereği olarak çalışma komisyonlarının bir an önce toplanması gerektiği çağrısı yaptı.

Memur maaşlarında zam oranı ne olacak?

Konuşmasında sosyal güvenlik sisteminin Türkiye’nin geleceği için önemli olduğuna ve bu konuda paydaşların ortak çalışmalarının gerekliliğine belirten Yalçın, kamu görevlilerinin ek zam beklentisini de tekrarladı.

Kamu görevlilerinin alım gücü düşüklüğünü telafi etmeye yönelik adımların vergi muafiyeti ile sınırlı olmaması gerektiğinin söyleyen Yalçın, memurlara gereken iyileştirmelerin vergi muafiyeti ile yapıldığı açıklamalarını da eleştirdi.

Memur ve emeklilere yapılacak zamlar belli oluyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön