04 / 05 / 2024

Memur olmak isteyenlere müjde! Hazine ve Maliye Bakanlığı KPSS’siz memur alıyor! İşte detaylar!

Memur olmak isteyenlere müjde! Hazine ve Maliye Bakanlığı KPSS’siz memur alıyor! İşte detaylar!

Memur alımları pek çok vatandaş tarafından takip edilmektedir. Hazine ve Maliye Bakanlığı KPSS’siz memur alımı yapacağını duyurdu. İşte detaylar!



İç Denetçi Aday Belirleme Sınavı ile Hazine ve Maliye Bakanlığına 70 memur alımı yapılacak. Sınava katılmak isteyen kişiler için sınav ücretinin 400 TL olacağı belirtildi. 70 kişilik alımının 35’i genel katılımcı, 35’i ise Bilgi Teknolojileri kontenjanı üzerinden olacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

  •  En az dört yıl eğitim veren yükseköğretim kurumları ile denk olan Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışında bulunan eğitim kurumlarının birinden mezun olmak,
  • Araştırma görevliliği görevinde geçen süreler dâhil olacak şekilde, doktora unvanını alan öğretim elemanı olarak en az sekiz yıl,
  • Müdür ya da üstü unvanlarda en az sekiz yıl,
  •  Hakim, savcı, kaymakam, Dışişleri Bakanlığı meslek memurluğu, hukuk müşaviri, müşavir hazine avukatı, hazine avukatı, avukat, doktor, eczacı, diş hekimi, veteriner, mimar, şehir plancı, şehir ve bölge plancı ve muvazzaf subaylık ile komiserlik ve üzeri görevlerde sekiz yıl.
  • Fakültelerin de Çevre Mühendisliği, Haberleşme Mühendisliği, Ziraat Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Orman Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Meteoroloji Mühendisliği, Harita Mühendisliği, Harita ve Kadastro Mühendisliği, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği,  Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Haberleşme Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, ElektrikElektronik Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Maden Mühendisliği, Geomatik Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Kontrol ve Sistem Mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş “Mühendis” kadro unvanı ile en az sekiz yıl görev yapanlar aday belirleme sınavına girebilirler.

Yukarıda belirtilen meslek mensuplarından lisans mezuniyeti Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Haberleşme Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Kontrol ve Sistem Mühendisliği ,Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği olanlar da Bilgi Teknolojileri kontenjanı kapsamında sınava girecek.

6- Sınavın son başvuru tarihi itibarıyla kırk beş yaşından büyük olmama şartı aranmaktadır,

7- Uyarma ve kınama cezaları dışında disiplin cezasına çarptırılmamış olmak,

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Sınava girecekler, ön başvurularını 7 ile 15 Kasım 2022 tarihleri arasında Kurulun 4. Cadde No:112 Kat:4 Emek/Ankara adresine şahsen ya da posta ile yapabilirler.

Elektrik borcu olanların dikkatine! Yeni enerji paketi yolda!

Kaç ay fatura ödenmezse elektrik kesilir?

Kiracı kaç kez kira ödemezse çıkarılır?


Geri Dön