15 / 05 / 2024

Memur-Sen Başkanı: En düşük memur maaşı 30 bin lira olmalı

Memur-Sen Başkanı: En düşük memur maaşı 30 bin lira olmalı

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın bugün memurda 30 binin altına alan bir adamın hayatta kalma şansı olmadığını belirterek zam talebini yeniledi. İşte detaylar...



Sözcü'de yer alan detaylara göre, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, dün akşam HaberTürk’te yaptığı açıklamalarda 30 bin TL'nin altında maaş alan bir memurun hayatta kalma şansı olmadığını ifade ederek memur maaşının 30 bin TL'nin altında olmaması gerektiğini ifade etti.

Memur-Sen Başkanı: En düşük memur maaşı 30 bin lira olmalı

EMEKLİLERDE İYİLEŞTİRME TALEBİ

4 milyonu bulan kamu görevlisi, 2 milyon 300 bini aşan memur emeklisinin olduğu bilgisini veren Yalçın, 1 Ağustos tarihinde görüşmeleri başlayacak toplu sözleşmenin memur emeklilerini de ilgilendirdiğini belirtti.

Yalçın, memurların emekli olduktan sonra maaşlarının düştüğünü ve en düşük maaşın 9 bin 800 lira olduğunu ifade ederek emeklilerle ilgili bir an önce iyileştirmeye ihtiyaç olduğunu ve çalışırken aldıkları maaşın mutlaka yüzde 75-80’nini alalarak ayakta kalabileceklerini aktardı.

Yalçın, emeklilere de seyyanen iyileştirmenin yansıtılmasını ve emeklilerde aile ve çocuk yardımın devam etmesi gerektiğini talep edeceklerini açıkladı.

Memur-Sen Başkanı: En düşük memur maaşı 30 bin lira olmalı

‘MEMURUN 1650 LİRA ALACAĞI VAR’

En düşük memur maaşının 22 bin TL olarak açıklanmasına değinen Yalçın, “En düşük maaş derken hizmetli maaşı ve bekar maaşı ifade edilir. Burada evli, eşi çalışmayan, çocuk yardımı, eş yardımı alan üzerinden hesaplandığı için 22 bin TL olarak ifade ediliyor. Memurlar olarak 1650 lira alacağımız var. Önce bu söz yerine getirilmeli” dedi.

Emekliler acil bakın! Seyyanen zamda son dakika! Emekliye ne zaman seyyanen zam yapılacak?

Koç Holding, Yapı ve Kredi Bankası hisselerinin bir kısmını 6,8 milyar TL'ye sattı! 

Tarım Kredi kataloğunda yok yok! Ayçiçek yağı 36 TL'ye, kağıt havlu 43 TL'ye düştü! Son 6 gün yetişen anında alacak...


Geri Dön