18 / 05 / 2024

Memur ve emekli maaşlarına artış! 3600 ek göstergede yeni düzenleme! İşte detaylar!

Memur ve emekli maaşlarına artış! 3600 ek göstergede yeni düzenleme! İşte detaylar!

Memur emekli maaş artışı ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. AK Parti, yoğun taleplerin ardından 3600 gösterge düzenlemesinde bazı düzenlemeler yapılmasını öngören bir yasa teklif hazırlığında. İşte detaylar!



3600 ek gösterge yasasının yürürlüğe girmesinden sonra memur maaşlarında artış yaşandı. Düzenleme ile öğretmen, polis, hemşire, avukat, müdürlerin ve din görevlisi maaş ile emekli ikramiyelerini etkiledi. Bazı memurların bu düzenlemenin dışında kalmasından sonra 3600 ek gösterge ile ilgili yeni bir yasa teklifi hazırlanması gündeme geldi. Bu düzenleme ile birçok memur ve emekli maaşında artış gerçekleşecek.

MAAŞLARDA ARTIŞ BEKLENİYOR!

Sabah’tan Zübeyde Yalçın’ın haberine göre hazırlıkları süren yargı paketi kapsamında yüksek yargıda ücret dengesinin sağlanması amaçlanıyor. Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay başkanları AYM üyelerinden daha düşük maaş almaktadırlar. Göstergelerinin tekrardan düzenlenip tüm yüksek yargının AYM üyeleri düzeyine çekileceği öngörülüyor. AK Partililer, "Bunların hepsi yüksek yargı. Aralarında bir ayrım olması doğru değildir. O nedenle maaşlarda da bir eşitlik sağlanması gerekmektedir" şeklinde konuşuldu.

KAPSAM GENİŞLEYECEK

İnfaz koruma memurlarının ücretleri ile ilgili de bir çalışma yapılacağı da düşünülüyor. Şu anda cezaevlerinde dış koruma jandarma, iç koruma infaz koruma memurlarınca yapılıyor. İki grup arasında gösterge farkı var. Bunların da eşit konuma getirilmesi ya da makul düzeye çekilmesi düşünülüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 2023 bütçesinin Genel Kurul görüşmeleri sırasında "3600 göstergenin kapsamının geniş hale getirilmesine dair talepler var. O konu da gündemimizde. Onunla ilgili de bir çalışma yürütmekteyiz. Ümit ediyorum Meclisimize takdim edeceğiz" açıklamasını yapmıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A SUNULACAK

Hazırlığın tamamlanması ile yasa teklifi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onay vermesinden sonra teklifin Meclis gündemine taşıyacağı düşünülüyor. Seçimlerden önce ise bu teklifin yasalaşma ihtimali yüksektir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni faiz açıklaması! İşte detaylar!

İBB askıda fatura başvurusu nasıl yapılır? Askıda fatura ödendiğini nasıl öğrenebilirim?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön