29 / 04 / 2024

Memur ve emekli maaşlarında son dakika müjdesi! 1 Ocak 2023’te maaş zammı en az bu kadar olacak! İşte zamlı maaşlar

Memur ve emekli maaşlarında son dakika müjdesi! 1 Ocak 2023’te maaş zammı en az bu kadar olacak! İşte zamlı maaşlar

TÜİK’in dün açıklamış olduğu yeni enflasyon verileri ile birlikte memur ve emekli maaşlarına ocak ayında gelecek olan tahmini zam belli oldu. İşte detaylar…



Yeni maaş hesaplamaları gündemdeki yerini hala koruyor. Geçtiğimiz temmuz ayında memura yüzde 41,69 şeklinde zam yapılmış ve en düşük memur maaşı da 3500 lirayı bulmuştu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ise eylül ayı enflasyon verileri 3 Ekim 2022 Pazartesi günü saat 10.00'da açıkladı.

TÜİK Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) senelik bazda yüzde 83,45 olurken aylık yüzde 3,08 oldu.

TÜFE'deki (2003 = 100) değişim 2022 senesi eylül ayında bir önceki aya göre de yüzde 3,08, bir önceki senenin aralık ayına göre yüzde 52,40, bir önceki senenin aynı ayına göre de yüzde 83,45 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 59,91 olarak kayıtlara geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamalarda bulunurken, şu ifadeleri kullandı:

"Küresel ekonomik krizin ülkemize olan etkileri sebebi ile sıkıntı yaşayan her kesimi rahatlatacak adımları attık, atmaya da devam edeceğiz. Asgari ücret, memur ve emekli maaşına kadar da tüm kısımların gelirlerini ciddi bir şekilde sene başından itibaren tekrar yükselterek enflasyonun refah kaybını aşama aşama gidermekte son derece kararlıyız.

Memurlara altı aylık enflasyon farkı ve toplu sözleşmede de belirlenen artış oranı şeklinde zam yapılıyor. Son zam ise haziran ayına göre altı aylık enflasyon farkı ve toplu sözleşme oranı dikkate alınarak gerçekleşti.

Bir sonraki memur zammı da önümüzdeki ocak ayında yapılacak. Ocak ayındaki memur zammı altı aylık enflasyon farkı Aralık ayında tespit edilmiş olan senelik enflasyon artış oranından aralık ayı yıllık enflasyon artış oranının çıkarılması sonucu belli birlikte olacak.

2023 MEMUR VE EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Haziran ayında yapılmış olan zammın ardından temmuz ayının haziran ayına göre ve ağustos ayının temmuz ayına göre de enflasyon farkları toplandığı zaman enflasyondaki 3,83 artış TÜİK tarafından kayıtlara geçti.

Kalmış olan dört ayın bir önceki aylara göre de enflasyon farklarının da toplanmış olup 3.83'e eklenmesi ile birlikte altı aylık enflasyon farkı belli olmuş olacak.

Diğer dört ayın enflasyon oranlarının açıklanması ile birlikte enflasyon farkı da ortaya çıkacak.

Memur ve emekli maaşlarında son dakika müjdesi! 1 Ocak 2023’te maaş zammı en az bu kadar olacak! İşte zamlı maaşlar


Geri Dön