25 / 07 / 2024

Memur ve emekli nefesini tuttu o tarihi bekliyor! Maaş zammı ne kadar olacak?

Memur ve emekli nefesini tuttu o tarihi bekliyor! Maaş zammı ne kadar olacak?

Milyonlarca memur ve emekli, yeni yılın gelmesiyle beraber açıklanacak enflasyon verilerine kilitlendi. Memur ve emeklilere yapılacak zam oranı ne olacak? Maaşlar ne kadar artacak?


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


MEMURLARA EK ZAM OLACAK MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Memur-Sen'e bağlı 11 sendikanın temsilcilerinden oluşan heyetle görüştü. Bakanlıkta gerçekleşen görüşmede, sendika temsilcileri memur maaşlarına ek zam taleplerini Bakan Bilgin’e iletti.

 Memur ve emekli nefesini tuttu o tarihi bekliyor! Maaş zammı ne kadar olacak?

Kamu görevlilerinin durumunun bir an önce  görülmesi Ocak ayında enflasyon farkıyla beraber yüzdelik  oranın yansımasıyla birlikte ek bir zam yapılmasının zorunluluk olduğunu söyleyen Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın,  görüşmede bunu bir kez daha ifade ederek temel beklentilerini ifade ettiklerini söyledi.

Yalçın, " Bu nasıl yapılabileceğine yönelik, memurlar için zam yapmanın bir çok seçeneği var. Bunu taban aylığa yapmanız halinde seyyanen zam yaparsınız, oran olarak yüzdelik zam yapılır. Bir kısmını oran bir kısmını seyyanen yapılır. Onun için kamu görevlilerinin bordrolarında çeşitli kalemler var. Yeter ki ek zam yapılması için karar verilmiş ve çalışanların beklentileri görülmüş olsun" dedi.

ÜCRETLİ ÇALIŞANDAN ALINACAK VERGİ DÜŞTÜ

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2023 yılında uygulanacak gelir vergisi tarifesinin netlik kazandığını bildirdi. Bakan Nebati, gelir vergisi tarifesinin ilk dilimini 32 bin liradan 70 bin liraya, ikinci dilimini 70 bin liradan 150 bin liraya, üçüncü dilimini 250 bin liradan 550 bin liraya, dördüncü dilimini ise 880 bin liradan 1,9 milyon liraya yükselttiklerini açıkladı.

Asgari ücrette gerçekleştirilen yüzde 54,5 oranındaki artışın, gelir vergisi ve damga vergisi istisnasına da yansıdığının bilgisini veren Bakan Nebati, bu şekilde ücretli çalışanların ödeyeceği verginin de düşürülmesinin sağlandığını kaydetti.

Zam yağmuru dudak uçuklatacak! Hangi vergi kalemlerine ne kadar zam geldi?

EYT’liler o detaya dikkat! Kıdem tazminatları ne olacak?

Fenerbahçe borsada yıldız gibi parladı! Hisseleri 2022’de ne kadar arttı?

EYT’de kadınlar için o şart kalktı! EYT’de son durum ne? Kim, ne zaman emekli olacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön