28 / 04 / 2024

Fenerbahçe borsada yıldız gibi parladı! Hisseleri 2022’de ne kadar arttı?

Fenerbahçe borsada yıldız gibi parladı! Hisseleri 2022’de ne kadar arttı?

Fenerbahçe Futbol A.Ş’nin hisseleri bu yıl rekorlara imza atarak bekleneni aşan artış gösterdi.  Fenerbahçe hisseleri ne kadar yükseldi?  İşte o detaylar…



Borsa İstanbul'da işlem gören Fenerbahçe Futbol A.Ş'ye ait hisseler 2022 yılında büyük bir artış gerçekleştirerek seneyi kapattı. Fenerbahçe hisseleri 2022 yılında yüzde 158,9 değer kazanırken, tüm zamanların en iyi yıllık performansına da imzasını atmış oldu.  

Fenerbahçe A.Ş’nin spor endeksi, geçen yıl yüzde 66,3 değerlenirken, endeks 2022 yılında 2.102,03 puan derecesine ulaştı. Rusya-Ukrayna savaşının küresel ekonomiye etkileri sürerken, beraberinde gelen risklere karşın Borsa İstanbul'daki yükseliş eğilimi artarak devam eti ve hem spor kulüplerini hem de yatırımcıları memnun etti.

Fenerbahçe borsada yıldız gibi parladı! Hisseleri 2022’de ne kadar arttı?

Ntv.com.tr’de yer verilen habere göre, BIST 100 endeksi 2022 yılının başlarından beri yatırımcısı için yüzde 196,6 getiri sağlarken, 5.562,98 puanla rekor bir düzeye ulaşmış oldu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) gerçekleştirdiği faiz indirimleri, mevduat ve faizlerin düşük olması da beraberinde gelince  kurun da yatay kalması yatırımcıları borsaya yönelten imkanı doğurdu.

Yurt dışında Fed'in faiz artış temposunun yavaşlaması beklentisi, yurt içinde de enflasyonda düşüş trendinin başlayacağının beklenmesi, borsaya yatırımcı ilgisinin  yükselmesini destekleyecek  gelişmeler oldu.

YATIRIMCI SPOR HİSSELERİNE YÖNELDİ

Analistler, geçen yıl resesyon endişeleriyle küresel piyasaların meşgul  olmaya devam ettiğini ifade ederken, ülke içinde sektörel ayrışmalar da öne çıktı ve yatırımcılar geçen ay spor hisselerine yoğun talep gösterdi.

Özellikle transfer sezonlarında spor hisselerinin hareketliliği iyice gözle görülür hale gelirken, gerçekleştirilen sponsorluk anlaşmaları ve yayın gelirleri de spor hisselerinin yukarı yönlü ivmesine etki etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön